Tabutta rövaşata: Elenmek üzere olan İngiltere çeyrek finalde

Yönetmen Derviş Zaim’in 1996 yapımı ‘Tabutta Rövaşata’ adlı filminin ismi tam anlamıyla İngiltere’ye uydu. Euro 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Slovakya karşısında 1-0 yenik durumda olan İngiltere, 90+5’te Bellingham’ın rövaşatası ile maçı uzatmaya götürüp çeyrek finale yükseltti.

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda İngiltere ile Slovakya, Gelsenkirchen’de karşı karşıya geldi. Yönetmen Derviş Zaim’in 1996 yapımı ‘Tabutta Rövaşata’ adlı filminin ismi tam anlamıyla İngiltere’ye uydu. Slovakya karşısında 1-0 yenik durumda olan İngiltere, 90+5’te Bellingham’ın rövaşatası ile maçı uzatmaya götürdü. Uzatma devresine Harry Kane’in golüyle başlayan İngilizler, 2-1’lik skoru koruyarak çeyrek finale yükseldi. İngiltere çeyrek finalde İsviçre ile eşleşti.

Euro 2024, İngiltere, Slovakya, Bellingham

SLOVAKYA ÖNE GEÇTİ

Gelsenkirchen şehrindeki AufSchalke’de oynanan ve Türk hakem Halil Umut Meler’in yönettiği maçın ilk yarısını Slovakya, Schranz’ın 25. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Euro 2024, İngiltere, Slovakya, Bellingham

BELLINGHAM’DAN MÜTHİŞ RÖVAŞATA GOLÜ

İkinci yarıda etkili olan taraf İngiltere’ydi. 50. dakikada Foden’ın kaydettiği gol ofsayt nedeniyle değer kazanmadı. 90+5. dakikada ceza sahası içinde muhteşem bir rövaşata ile fileleri bulan Bellingham, İngiltere’yi hayatta tuttu. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi. Tarihinde ilk kez gruplardan çıkan Slovakya, maçı 90+5’e kadar 1-0 önde götürerek tarihindeki ilk çeyrek finale de çok yaklaştı ancak Bellingham’ın golü Slovakya’yı şok etti.

Euro 2024, İngiltere, Slovakya, Bellingham

ÇEYREK FİNAL GOLÜ HARRY KANE’DEN

İngiltere uzatma dilimine adeta golle başladı. Kullanılan kornerde Ivan Toney’nin içeri çevirdiği topta kafayla fileleri havalandıran Harry Kane, geri dönüşü tamamladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İngiltere 2-1’lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Euro 2024, İngiltere, Slovakya,

ÇEYREK FİNALDE RAKİP İSVİÇRE

Gareth Southgate’in çalıştırdığı İngiltere çeyrek finalde İtalya’yı saf dışı bırakan Murat Yakın yönetimindeki İsviçre ile karşılaşacak. Mücadele 6 Temmuz’da Düsseldorf’ta oynanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com