Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçında Atatürk sansürü

Suud Arabistanlı yetkililer, iki takımın Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk pankartları ve maç öncesinde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermedi.

  • ü
  • 29 Aralık 2023
  • ü
  • Spor

Suudi Arabistan’da Galatasaray ile oynanacak maç öncesinde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maça Atatürk’ün sözünü taşıyan pankartıyla çıkmak istediklerini ancak kabul edilmediğini söyledi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk’ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı. Bunun üzerine iki kulüp yöneticileri hassasiyet gösterdi ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF’ye iletti.

KRİZ İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

TFF Milli Takımlar sorumlusu Hamit Altıntop “İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda. Şu anda konuyla ilgili toplantılar devam ediyor.” dedi

‘YURTTA SULH, CİHANDA SULH’

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, “Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız” dedi.

KOÇ: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKARIZ

Fenerbahçe Başkanı ayrıca, “Fenerbahçe’nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum.” sözlerini sarf etti.

CHP’DEN ÇEKİLİN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise Arabistan yönetimini eleştirerek maça çıkmayın çağrısında bulundu.

Bulut’un çağrısı şöyle:

Çıkmayın o maça! Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali’nde, İstiklal Marşımıza, Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmediği belirtiliyor. Cumhuriyetin 100. yılında Riyad’da bu maçı oynatma kararı alan TFF’ye yazıklar olsun!

MAÇ BU AKŞAM 20.45’TE

2023 Turkcell Süper Kupa sahibini buluyor. Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da karşı karşıya geliyor.

Karşılaşmada hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Bitigen’in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan olacak. VAR’da ise Emre Malok görev alacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com