Sürgündeki milli futbolcu Hakan Şükür’ün hikâyesi Alman televizyonunda

Alman kamu yayın kurulu ARD eski milli futbolcu Hakan Şükür hakkında kısa bir belgesel hazırladı.

  • ü
  • 15 Eylül 2024
  • ü
  • Spor

Alman televizyon kanalı ARD eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün sürgündeki yaşamından yola çıkarak bir belgesel hazırladı. 15 Eylül’de ekrana gelen belgeselde, Hakan Şükür’ün Türkiye’nin en önemli futbolculuğundan sürgün hayatına uzanan hikâyesi anlatılıyor.

Türkiye’nin futbol tarihindeki en başarılı futbolcusu kabul edilen Şükür’ün yaşadığı olaylar Türkiye’nin 2010’lu yıllardan bu yana hızla değişen siyasi konjonktürü içerisinde değerlendirilerek aktarılıyor.

TR724‘ün aktardığına göre; belgeselde şu ifadelere yer verildi; “Hakan Şükür Türkiye’nin en önde gelen ve başarılı futbolcusu. 53 yaşındaki futbolcu, Türkiye liginin ve milli takımının gol rekortmeni. Ancak kendi ülkesinde yıllardır istenmeyen adam ilan edildi. Şükür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016’daki başarısız darbe girişiminden sorumlu olduğunu söylediği yasaklı Gülen hareketine çok yakın olmakla suçlandı. Şükür şimdi ABD’de yaşıyor, anne babasını ve kardeşlerini ziyaret etmesine izin verilmemesi sebebiyle hayli üzgün. Ancak sonunda her şeyin yoluna gireceğine dair umudunu koruyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com