Son şampiyon Galatasaray, 90’da Batshuayi ile geri döndü

Süper Kupa maçında Beşiktaş’a 5-0 mağlup olarak taraftarlarını hem üzen son şampiyon Galatasaray, sezonun açılış maçında ağırladığı Hatayspor’u son anda geçti. Konuk ekip 1-0 öne geçerken; Icardi’nin 80’deki penaltı golüyle beraberliği yakalayan Sarı-Kırmızılı ekip, 90’da Batshuayi ile 3 puan sevinci yaşadı.

Trendyol Süper Ligte Galatasaray ile Atakaş Hatayspor İstanbul'da karşılaştı. (Depo Photos).

İstanbul Atatürk Stadı’nda oynanan Süper Kupa maçında Beşiktaş’a 5-0 mağlup olarak taraftarlarını hem üzen hem de endişelendiren son şampiyon Galatasaray, Süper Lig’in açılış maçında Hatayspor’u ağırladı. Konuk ekip 1-0 öne geçerken; Icardi’nin 80’deki penaltısıyla beraberliği yakalayan Sarı-Kırmızılı ekip, 90. dakikada Batshuayi’nin kaydettiği golle kazandı. Sahadan 2-1 galip ayrılan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, sezona 3 puanla başlamanın sevincini yaşadı.

Hatayspor sevinç

HATAYSPOR, MENDES İLE ÖNE GEÇTİ

Galatasaray’ın baskılı başlayıp topa daha çok sahip olduğu ilk yarı 0-0 sona ererken; mücadelenin ikinci yarısına golle başlayan taraf, konuk ekip Hatayspor oldu. Karşılaşmanın 52. dakikasında Rui Pedro’nun pasını asiste çeviren Joelson Mendes, Hatayspor’u 1-0 öne geçirdi. Konuk ekibin oyuncuları, bu golden sonra büyük sevinç yaşadı.

Galatasaray, Icardi

Galatasaray, Icardi’nin penaltı golüyle beraberliği yakaladı.

ICARDI ÖNCE YAPTIRDI, SONRA ATTI

Galatasaray, uzun süre gol bulmakta zorlanırkten; teknik direktör Okan Buruk, maçın son bölümlerinde oyuncu değişikliklerile oyuna müdahale etti. Mertens’in yerine Kerem Aktürkoğlu, Leo Dubais’nın yerine de Batshuayi oyuna dahil oldu. 79. dakikada gelişen atakta Icardi, cezaalanı içinde Recep Burak Yılmaz’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Turgut Doman beyaz noktayı gösterirken; 80. dakikada penaltı atışını kullanan Mauro Icardi, kaleci Erce Kardeşler’i ters köşeye yatırarak 1-1’lik beraberliği sağladı.

Batshuayi, Galatasaray

Batshuayi, galibiyeti getiren gole böyle esvindi. (Depo Photos).

3 PUANI GETİREN GOL 90’DA BATSHUAYI’DEN

Okan Buruk, golden sonra Ziyech’in yerine Yunus Akgün’ü, Köhn’ün yerine de Berkan Kutlu’yu oyuna sokarken; Galatasaray’ın aradığı galibiyet golü 90. dakikada geldi. 70’te oyuna giren Batshuayi, Lucas Torreira’nın pasıyla Hatayspor ağlarını havalandırdı: 2-1. Bu gol, sezonun açılış maçında son şampiyon Galatasaray’a 3 puanı getirdi.

Galatasaray, Hatayspor

Süper Lig 2024-2025 sezonu, Galatasaray-Hatayspor maçıyla başladı.

OKAN BURUK’TAN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, mücadeleye Fernando Muslera, Leo Dubois, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi ilk 11’iyle çıktı. Teknik direktör Okan Buruk, Süper Kupa’da 5-0 kaybettikleri Beşiktaş maçında ilk 11’de görev verdiği Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan ve Nelsson’u yedeğe çekti. Buruk, bu oyuncuların yerine Sanchez, Kerem Demirbay, Dubois ve Barış Alper’i sahaya sürdü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com