Sınır dışı edilen İsrailli futbolcu, ülkesinde kahraman gibi karşılandı

Attığı golden sonraki sevinci sonrası soruşturma başlatılan ve gözaltına alınıp sınır dışı edilen Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, özel bir uçakla akşamüstü İsrail’e döndü. Jehezkel, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda omuzlara alınarak karşılandı.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Spor

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Süper Lig maçında Trabzonspor’a attığı golden sonra kameralara yönelerek eline sarılmış beyaz sargıyı kameralara göstermişti. Beyaz sargıda “100 gün, 7 Ekim” yazısı ve Davud Yıldızı bulunuyordu. Olayın ardından hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan Jehezkel hakkında sınır dışı kararı alınmıştı.

Serbest bırakılan Jehezkel özel bir uçakla akşamüstü İsrail’e döndü. Jehezkel, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda omuzlara alınarak karşılandı.

Antalyaspor ise Jehezkel’i kadro dışı bıraktı. Kulüp başkanı Sinan Boztepe, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek” dedi.

Jehezkel daha önce de, Antalyaspor’un Gaziantepspor maçı öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı.

Olay, Türkiye ve İsrail arasındaki gerilimi yeniden tırmandırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com