Şimşek, dolu, yağmur, korku ve zafer: Almanya çeyrek finalde

EURO 2024 son 16 turunda Almanya ile Danimarka Dortmund’da karşı karşıya gelirken; mücadele 36. dakikada aniden başlayan şimşek, dolu ve yağmur nedeniyle durdu. Takımlar bir süre soyunma odasına gitti. Almanya, korku dolu anlar yaşadığı maçtan zaferle ayrılmayı başardı ve ikinci çeyrek finalist oldu.

(FOTOĞRAF: KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda ev sahibi Almanya ile Danimarka, Dortmund kentinde kozlarını paylaştı. Karşılaşma 0-0 devam ederken 35. dakikada hakem Michael Oliver hava şartları nedeniyle maçı durdurdu. Şimşek, dolu ve sağanak yağış nedeniyle maça ara verilirken; futbolcular bir süre yedek kulübesinde bekledi. Ardından yağışın şiddeti artarken hakemin talimatıyla soyunma odasına gidildi. Yaklaşık 25 dakikalık aranın ardından her iki takım oyuncuları sahaya geri döndü ve kısa bir ısınma seansı sonrası mücadele kaldığı yerden devam etti. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

Euro 2024, Almanya, Danimarka

(FOTOĞRAF: KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

Euro 2024, Almanya, Danimarka

(FOTOĞRAF: KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

Euro 2024, Almanya, Danimarka

(FOTOĞRAF: TOBIAS SCHWARZ / AFP)

ANDERSEN, MAÇIN KADER ADAMI OLDU

Danimarka’nın iki golü VAR incelemesi sonrası iptal edilirken; Andersen adeta maçın kader adamı oldu. Danimarka, 50. dakikada kale önünde oluşan karambolde Andersen’in tam köşeye vuruşuyla 1-0 öne geçti. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Yeniden başlayan oyunda Almanya soldan atak geliştirdi. Kale önüne kesilen top Andersen’in elinden sekti. İtirazlar üzerine VAR odası İngiliz hakem Michael Oliver’ı pozisyonu incelemeye davet etti. Oliver, pozisyonu izledikten sonra penalty noktasını işaret etti. Kai Havertz, 53. dakikada penaltıyı gole çevirerek Almanya’yı 1-0 öne geçirdi.

Euro 2024, Almanya, Danimarka; Musiala

(Fotoğraf: Spada/LaPresse / ZUMA Press)

MUSIALA, ÖNCE TEREDDÜT ETTİ, SONRA ATTI

Danimarka, golden sonra beraberlik için bastırırken; Almanya, defans arkasına atılan uzun bir top sonrası farkı ikiye çıkardı. Maçın 68. dakikasında Schlotterbeck, kendi cezaalanı içinden Danimarka defansının arkasına uzun bir top attı. Pozisyonun içindeki Musiala ve Danimarka defansı, topa koşmakta bir an tereddüt yaşadı. Musiala, yetişemeyeceğini, Danimarka defansı ise topun kaleci Kasper Schmeichel’a gideceğini düşündü. Ancak Masiala bir anda hızını artırarak karşı karşıya kaldığı Schmeichel’ın solundan topu uzak köşeye gönderdi: 2-0.

Euro 2024, Almanya, Danimarka, İlkay Gündogan

(FOTOĞRAF: INA FASSBENDER / AFP)

İLKAY GÜNDOĞAN’IN YERİNE EMRE CAN

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, maça yine kaptan olarak çıktı. Oynadığı futbolla tribünlerin alkışını alan Gündoğan, yerini bir başka Türk asıllı futbolcu Emre Can’a bıraktı.

Euro 2024, Almanya, Danimarka

(FOTOĞRAF: INA FASSBENDER / AFP)

ALMANYA İKİNCİ ÇEYREK FİNALİST

Mücadele 2-0 sona ererken; Almanya, son şampiyon İtalya’yı saf dışı bırakan İsviçre’nin ardından ikinci çeyrek finalist oldu. Almanya, çeyrek finalde İspanya-Gürcistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com