Ronaldo ağladı, Costa kurtardı, Portekiz turladı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda ilk kez bir maçın sonucunu penaltılar belirledi. Portekiz, Ronaldo’nun ilk uzatma devresinde bir penaltı kaçırarak ağladığı mücadeleyi penaltılarla kazanarak çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu. Portekiz kalecisi Costa, tüm penaltıları kurtardı.

FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda günün son maçı Frankfurt Arena’da Portekiz ile Slovenya arasında oynandı. Şampiyonada ilk kez bir maçın sonucunu penaltılar belirledi. Portekiz, kaleci Diogo Costa’nın devleştiği mücadeleyi penaltılarla 3-0 kazanarak çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu.

NORMAL SÜRE GOLSÜZ BİTTİ

Portekiz’in topa daha çok sahip olduğu ve kanat organizasyonlarıyla pozisyon bulmaya çalıştığı, Slovenya’nın ise katı defans yapıp kontra ataklarla fırsat aradığı mücadelenin normal süresi golsüz sona erdi.

Ronaldo (FOTOĞRAF:JAVIER SORIANO / AFP)

PENALTI KAÇIRAN RONALDO AĞLADI

Karşılaşmanın sonucunu belirlemek için uzatma devrelerine geçildi. Portekiz, 15 dakikalık ilk uzatma devresinin sonunda Diego Jota’nın rakip cezaalanında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına, 6. kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ronaldo geçti. Slovenya kalecisi Oblak, penaltıyı kurtararak Ronaldo’ya gol şansı vermedi. Cristiano Ronaldo, uzun süre gözyaşı döktü. Daha önceki tüm şampiyonalarda gol atma başarısı gösteren Ronaldo, 6. organizasyonda henüz golle tanışamamanın ve elenme riskinin üzüntüsünü yaşadı.

KALECİ COSTA DEVLEŞTİ

Slovenya, ikinci uzatma devresinde çeyrek finale çok yaklaştı. Pepe’nin büyük hatasında bir anda kaleci Costa ile karşı karşıya kalan Sesko, fırsatı değerlendiremedi. Taraflar ikinci uzatma devresinde de gol atamayınca, sonucu penaltılar belirledi.

Portekiz kalecisi Diogo Costa (Fotoğraf: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Karşı karşıya pozisyonda topu ayağıyla kurtararak Sesko’ya izin vermeyen Portekiz kalecisi Costa, Slovenya’nın üç penaltısını da kurtarırken; Ronaldo, Jota ve Bernardo Silva ile üç penaltıyı da gole çeviren Portekiz, çeyrek finale yükseldi. Portekiz, 5 Temmuz Cuma akşamı Fransa ile yarı final mücadelesi verecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com