Romanya’da görülmemiş skandal: Maçlarda kendi yerine ikizini oynatmış

Tarihin en büyük dolandırıcılık hikayelerinden biri Romanya futbolunda gerçekleşmiş olabilir. İddialara göre; Dinamo Bükreş’te forma giyen Edgar Ie, en az 5 maçta kendi yerine ikiz kardeşi Edelino’yu oynattı.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Spor

Süper Lig’de daha önce Trabzonspor ve Başakşehir’de forma giyen Portekiz asıllı Gine Milli Takımı oyuncusu Edgar Le için Romanya’da bir iddia ortaya atıldı.

Pro Sport‘un haberine göre; Edgar Ie, skandal bir dolandırıcılık hikayesine imza attı. Şubat ayında Dinamo Bükreş’e transfer olan Edgar Ie, 3 ay sonra bazı maçlara kendisi yerine ikiz kardeşi Edelino le’yi gönderdiği ortaya çıktı. İkiz kardeş Edelino’nun en az 5 maçta Edgar yerine Dinamo Bükreş forması giydiği iddia ediliyor.

Romanya Futbol Federasyonu, söz konusu skandalla ilgili soruşturma başlattı. Ligde zor günlerden geçen Dinamo Bükreş’in 8 puanının silinebileceği ve direkt olarak küme düşürülebileceği öne sürüldü.

İNGİLİZCE KONUŞAMAYINCA FARK EDİLDİ

Pro Sport’un haberindeki detaylar da oldukça ilginç. Edelino le’nin takımla İngilizce olarak iletişim kuramaması skandalı ortaya çıkardı. Edgar le’nin akıcı şekilde İngilizce konuşmasına rağmen ikiz kardeşi Edelino, kendisini sadece Portekizce ifade edebilmekteydi. Bu durumun ardından kadroda yer alan kişinin Edgar değil; Edelino olduğu fark edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com