Roma’da da kazanan Bayer Leverkusen, finale göz kırptı

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçları sona erdi. Bu sezon tüm kulvarlarda yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, Roma’yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini 47 maça çıkardı ve finale göz kırptı. Diğer maçta ise Marsilya ile Atalanta yenişemedi.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvası UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final ilk maçları sona erdi. Bu sezon tüm kulvarlarda yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, Roma’yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek yenilmezlik rekorunu 47 maça çıkardı ve finale göz kırptı. Bundesliga’da sezonu şampiyon tamamlamayı garantileyerek tarihinde bir ilk gerçekleştiren Leverkusen, Almanya Kupası’nda da finale kalmıştı. UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki diğer maçta ise Marsilya ile Atalanta yenişemedi.

LEVERKUSEN’İN GOLLERİ WIRTZ VE ANDRICH’TEN

Günün ilk maçında Roma ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Sezonun flaş ekibi Leverkusen sahadan 2-0 galip ayrıldı ve final için büyük bir avantaj yakaladı. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadelede konuk ekip 28. dakikada Wirtz ile öne geçti. İlk yarı 1-0 tamamlanırken, 73. dakikada Andrich mücadelenin skorunu tayin eden golü kaydetti. Xabi Alonso’nun öğrencileri sahadan 2-0 galip ayrıldı ve Leverkusen’in yenilmezlik serisi 47 maça çıktı. Eşleşmenin rövanşı 9 Mayıs’ta Almanya’da oynanacak.

Atalanta

Bir önceki turda Liverpool’u eleyen Atalanda, evine avantajlı döndü.

MARSİLYA İLE ATALANTA YENİŞEMEDİ

Günün diğer maçında ise Fransa temsilcisi Marsilya, bir diğer İtalya ekibi Atalanta’yı ağırladı. Atalanta, 11. dakikada Gianluca Scamacca ile 1-0 öne geçti. Marsilya, rakibine 20. dakikada Chancel Mbemba ile cevap verdi ve mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Bir önceki turda Liverpool’u eleyen Atalanda, evine avantajlı döndü.  Eşleşmenin rövanşı 9 Mayıs’ta oynanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Avrupa Ligi’nde final, 22 Mayıs’ta İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com