Paris 2024 hezimeti sonrası Bakan Bak’tan federasyonlara tehdit: Hesabını verecekler

Türkiye'nin 1984'ten beri ilk kez altın madalya kazanamadığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'yla ilgili yorum yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Verilen imkanları doğru kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecek" dedi.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda alınan sonuçları değerlendirdi ve “Bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini söyledi.

Paris’te gerçekleştirilen oyunların ardından olimpiyatları takip eden basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Osman Aşkın Bak, Paris’te boy gösteren tüm sporculara teşekkür etti.

Bütün sporcuların oyunlara katılmak için verdiği emeği çok iyi bildiklerini kaydeden Bakan Bak, “Biz onların daima yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Burada madalya alan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu. Bazı sonuçlar bizi gelecek adına umutlandırırken, bazı sonuçlar da önemli mesajlar verdi. Devlet, imkan sağlar. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir.” dedi.

‘BU DURUMA MADALYA ÜZERİNDEN BAKMIYORUM’

Oyunlar öncesinde bekledikleri performansın daha yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Ben bu duruma madalyalar üzerinden bakmıyorum. Bizim bunları daha da geliştirmemiz gerekiyor. Hazırlık süreçlerinde federasyonların bizden olan her türlü talebini karşıladık. Bütçelerinde 2-3 kata varan destekler sağladık. Devlet olarak her türlü imkanı federasyon ve sporculara sunduk. Burada tabii ki herkesin ders çıkarması gerekiyor. Bunun içinde federasyonlar da var. Bizim de tabii ki özeleştiri yapmamız gerekiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com