Mourinho, İsmail Kartal’ın gerisinde kaldı: Neden basın toplantısına çıkmadığını açıkladı

Galatasaray mağlubiyetinden sonra basın toplantısına katılmayarak stadyumdan ayrılan Mourinho, basın toplantısına neden katılmadığını açıkladı.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Spor

Jose Mourinho (FOTOĞRAF: PATRIK STOLLARZ / AFP)

Büyük umutlarla transfer edilen, 2014 yılından bu yana devam eden şampiyonluk özlemini dindirmeyi hedefleyen Fenerbahçe’de Jose Mourinho, İsmail Kartal’ın gerisinde kaldı. Fenerbahçe’nin evinde oynadığı Galatasaray maçından sonra basın toplantısına çıkmayan Mourinho, gerekçesini açıkladı. Tecrübeli teknik adam, kendisine saygısızlık yapıldığını ve bu nedenle toplantıya katılmadığını ifade etti.

Süper Lig’in 6. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Galatasaray’a 1-3 mağlup olan Fenerbahçe’de Jose Mourinho, derbinin ardından basın toplantısına neden katılmadığını ilk kez açıkladı.

DERBİ HEZİMETİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yarın akşam Avrupa Ligi’nde Belçika ekibi US Gilloise ile mücadelede edecek Fenerbahçe’de Portekizli teknik adam Mourinho, karşılaşma öncesinde Samandıra’da basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mourinho, 1-3 sona eren derbi hakkında açıklamalarda bulundu.

KENDİSİNE SAYGISIZLIK YAPILDIĞINI SAVUNDU

Bir gazetecinin “Galatasaray maçı sonrası basın toplantısına neden katılmadı?” sorusuna yanıt veren Portekizli teknik adam, basın toplantısına katılmak için 70 dakika beklediğini ve kendisine saygısızlık yapıldığını öne sürdü.

Mourinho, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sorunun sorulmasına mutlu oldum. 24 yıllık kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım, özellikle mağlubiyetten sonra. Gazetecilerden, sorularından korkmadım. Bu ilk defa da olmuyor. İlk defa olmuyor bu. Alper de biliyor. Ligde oynadığımız ilk maçtan itibaren söyledim. Bir basın toplantısı için 75 dakika beklemenin mantığı yok. Maç biter bitmez rakip hocayı tebrik ettim ve direkt flaş röportaja gittim. Basın toplantısı için 70 dakika gittim. Orada bekledim, girmeyi denedim ama girmeme izin vermediler. Kapıda bekledim.

Anlamadığım bir şey. Şunu anlayabiliyorum; deplasman takımı teknik direktörünün önce basın toplantısı yapmasını anlayabiliyorum ama ikimiz de aynı şehrin takımıyız. Belli limitler olması lazım. 70 dakika bekledim ama basın toplantısına giremedim. Deplasman takımı olduğum zaman ilk olarak girerim, Göztepe’de, Rize’de ama 70 dakika bekleyemem. Bir şaka da yapmıştım; cumartesi başladık pazar bitti diye. 23.55’te başladık basın toplantısına, gece bitti. Basın toplantısına girmememin sonuçla alakası yok. Maç biter bitmez flaş röportaja gideceğim, mantığı da bu. Maç bittikten 20 dakika sonra yapılmaz, aniden yapılır. 70 dakika beklemek saygısızlık. Saygısızlık yapılan kişi benim.”

JOSE MOURINHO, İSMAİL KARTAL’IN GERİSİNDE KALDI

Öte yandan 2013-2014 sezonundan bu yana Süper Lig’de şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe’de Jose Mourinho, beklentilerin altında kaldı. Portekizli teknik adam yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, Süper Lig’in 6. haftasında lider Galatasaray’ın 5 puan gerisine düştü. Kanarya’nın teknik adamı Mourinho, geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran İsmail Kartal’ın gerisinde kaldı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Geçen sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamlayan, sezon boyunca yalnızca 1 yenilgi alarak Trabzonspor’a mağlup olan Fenerbahçe, sezonun sona ermesiyle Kartal ile yollarını ayırarak takımı Portekizli teknik adam Jose Mourinho’ya emanet etmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

2014 yılından bu yana şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe’de Mourinho’nun performansı hayal kırıklığı yaratırken tecrübeli teknik adam Fenerbahçe’de ortaya koyduğu performansla İsmail Kartal’ın gerisinde kaldı.

İŞTE İSTATİSTİKLER

Geçen sezon Kartal yönetiminde 6’da 6 yapan sarı-lacivertli ekip, söz konusu dönemde 13 gol atarak kalesinde sadece 3 gol görmüştü. Kanarya, bu sezon ise Mourinho yönetiminde 6 karşılaşmada 13 puan topladı.

14 gol kaydeden Fenerbahçe, kalesinde ise 5 gol gördü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com