Liverpool elendi, 3 İtalyan takımı yarı finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi’nin ardından UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde de yarı finalistler belli oldu. İngiliz devi Liverpool’un sürpriz bir şekilde elendiği, Fenerbahçe’nin penaltılarla üzüldüğü çeyrek finallere İtalyanlar damga vurdu. Atalanta, Roma ve Fiorentina, yarı finale yükselirken; İtalya, yarı finalde en çok takımla temsil edilen ülke oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ardından UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde de yarı finale yükselen ekipler belli oldu. İngiliz devi Liverpool’un sürpriz bir şekilde elendiği, Avrupa’daki tek Türk temsilcisi Fenerbahçe’nin penaltılarla üzüldüğü çeyrek finallere İtalyan takımları damga vurdu. Atalanta, Roma ve Fiorentina, yarı finale yükselirken; İtalya, yarı finalde en çok kulüple temsil edilen ülke oldu.

Liverpool, Atalanta, UEFA Avrupa Ligi

LİVERPOOL VEDA ETTİ

Gecenin sürpriz sonuçlarından biri, İngiliz devi Liverpool’un elenmesi oldu. Kendi evindeki ilk maçta İtalyan ekibi Atalanta’ya 3-0 mağlup olan Liverpool, deplasmandaki rövanşı 1-0 kazanmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek finalde veda etti. Atalanta yarı finale yükseldi.

Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi

BAYER LEVERKUSEN YİNE YENİLMEDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Bayern Münih’in 11 yıllık hegemonyasını yıkarak sezonun bitimine 5 hafta kala tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu ilan eden Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde West Ham United’ı eleyerek bu sezon tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 44 maça çıkardı. Evindeki ilk maçı 2-0 kazanan Leverkusen, West Ham deplasmanında 1-1 berabere kalarak yine mağlubiyet yüzü görmedi. Yarı finale yükselen Bayer Leverkusen, Liverpool’un elendiği UEFA Avrupa Ligi’nin en güçlü şampiyonluk adayı gibi görünüyor.

Benfica, Orkun Kökçü, UEFA Avrupa Ligi

MARSİLYA PENALTILARLA GÜLDÜ, ORKUN KÖKÇÜ ÜZÜLDÜ

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin bir diğer maçı Marsilya ile Benfica arasında oynandı. İlk maçı Benfica 2-1 kazanmıştı. Rövanşı Marsilya 1-0 kazanınca sonucu penaltılar belirledi. Marsilya, penaltılarla yarı finale yükseldi. Benfica forması giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, 61. dakikada oyuna dahil oldu. Kökçü ve arkadaşları, Marsilya’dan üzgün ayrıldı.

Milan, UEFA Avrupa Ligi

İKİ İTALYAN KAPIŞTI, ROMA SEVİNDİ, MİLAN ÜZÜLDÜ

UEFA Avrupa Ligi’ndeki bir diğer karşılaşma, Roma’da oynandı. İki İtalyan ekibini karşı karşıya getiren mücadelede gülen Roma oldu. İlk maçta Milan’ı deplasmanda 1-0 yenen Roma, rövanşı da 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Yusuf Yazıcı, Lille, UEFA Avrupa Ligi

YUSUF YAZICI GOL ATTI, LİLLE PENALTILARLA ELENDİ

UEFA Konferans Ligi’nde 2-1 ev sahibi ekibin galibiyetiyle biten Lille-Aston Villa maçının sonucunu penaltılar belirledi. Penaltı atışları sonunda yarı finale yükselen Aston Villa oldu. Milli futbolcu Yusuf Yazıcı, 15. dakikada Lille’i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 67’de Benjamin Andre ile farkı ikiye çıkaran Lille, 87’de Matty Cash’in golüne engel olamayınca maç uzatmaya gitti. Uzatma devrelerinde gol olmayınca, Aston Villa penaltılarla yarı finale çıktı. İngiltere’deki ilk maçı Aston Villa 2-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe-Olympiakos,

Fenerbahçe, penaltılarla Avrupa’ya veda ederken; Olympiakos yarı finale yükseldi.

FİORENTİNA, BRUGGE VE OLYMPİAKOS YARI FİNALDE

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları sonunda çeyrek finale yükselen diğer takımlar Fiorentina (İtalya), Club Brugge (Belçika) ve Olympiakos (Yunanistan) oldu. Fiorentina, Çek ekibi Victoria Plzen’i 0-0 ve 2-0’lık sonuçlarla; Club Brugge, PAOK’u 1-0 ve 2-0’lık galibiyetlerle, Olympiakos da Fenerbahçe’yi penaltılarla eledi. İlk maçı Olympiakos 3-2 kazanmıştı. Rövanştan Fenerbahçe 1-0 galip ayrılınca sonucu penaltılar belirledi. Tadic, Cengiz Ünder ve Bonuncci’nin penaltı kaçırdığı gecede Fenerbahçe Avrupa’ya veda eden ekip oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

UEFA AVRUPA LİGİ YARI FİNAL MAÇLARI
2 Mayıs 22.00 Marsilya-Atalanta
2 Mayıs 22.00 Roma-Bayer Leverkusen
9 Mayıs 22.00 Atalanta-Marsilya
9 Mayıs 22.00 Bayer Leverkusen-Roma

UEFA KONFERANS LİGİ YARI FİNAL MAÇLARI
2 Mayıs 22.00 Aston Villa-Olympiakos
2 Mayıs 22.00 Fiorentina-Club Brugge
9 Mayıs 22.00 Olympiakos-Aston Villa
9 Mayıs 22.00 Club Brugge-Fiorentina

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com