Leipzig’de heyecanlı gün: Türkiye-Avusturya

Türk Milli Takımı, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında bu akşam Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Leipzig’de Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak mücadeleyi kazanan çeyrek finale yükselecek.

Arda Güler (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda F Grubu’nu ikinci tamamlayarak son 16 turuna kalan Türkiye, Avusturya’yı da geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Leipzig şehrinde aynı adı taşıyan stadyumdaki maç, TSİ 22.00’de başlayacak.

Türk Milli Takımı; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı. Bu turu geçen ekip, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz’da Berlin’de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

PORTEKİZLİ HAKEM DÜDÜK ÇALACAK

Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Portekiz’den hakem Artur Soares Dias düdük çalacak. Dias’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Maçın dördüncü hakemi, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Mykola Balakin olacak. Portekizli Tiago Martins ise VAR görevini üstlenecek.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE SAMET AKAYDIN YOK

A Milli Takım’da kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, maçta forma giyemeyecek. Milli Takım’da cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya’da ise Hollanda mücadelesinde ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye’ye karşı forma giyemeyecek.

10 FUTBOLCUMUZ CEZA SINIRINDA

A Milli Takım’da Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, Avusturya maçında da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

ARDA GÜLER SAHADA: MUHTEMEL 11’LER

AVUSTURYA: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Grillitsch, Baumgartner, Laimer, Sabitzer, Gregoritsch

TÜRKİYE: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Arda Güler, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com