Kadıköy’de dünya derbisi: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray, bu akşam Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. 115 yıllık tarihiyle dünya derbileri arasında yer alan bu rekabette iki takım 401. kez kozlarını paylaşacak. Jose Mourinho, Osimhen ve Allan Saint-Maximin gibi dünya yıldızları ilk kez bu heyecanı yaşayacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray, 401. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’in 6. hafta mücadelesinde Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe ile Okan Buruk’un çalıştırdığı Galatasaray, bu akşam Ülker Stadı’nda karşı karşıya gelecek. 115 yıllık tarihiyle dünya derbileri arasında yer alan bu rekabette iki takım 401. kez kozlarını paylaşacak. Mourinho, Osimhen, Saint Maximin gibi dünya yıldızları ilk kez bu heyecanı yaşayacak. Atilla Karaoğlan’ın yöneteceği dev karşılaşma Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK SAVAŞI

2014 yılından bu yana Süper Lig’de şampiyon olamayan Fenerbahçe, bu hasrete son verebilmek için başta Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho olmak üzere yerli ve yabancı isimleri kadrosuna kattı. Son 2 yılın şampiyonu Galatasaray ise Okan Burum yönetiminde bu başarıyı üst üste 3. kez kazanmak istiyor. Beşiktaş’ın da iddialı olduğu şampiyonluk yarışında psikolojik üstünlüğü ele geçirmek açısından bu akşamki derbi büyük önem arz ediyor.

Galatasaray, sevinç,

Galatasaray, Kadıköy’deki son 7 lig maçında Fenerbahçe’ye karşı üstündü. (Depo Photos)

GALATASARAY, KADIKÖY’DE KAZANMAYA ALIŞTI

Ev sahibi olarak Fenerbahçe bir adım önde gibi gözükse de Kadıköy’deki son 7 Süper Lig maçında Galatasaray’ın üstünlüğü dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılı ekip, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye Ülker Stadı’ndaki son 7 lig maçında sadece 1 kez mağlup olurken; üçer kez de galibiyet ve beraberlik yaşadı. Galatasaray, söz konusu 7 maçta Kadıköy’de Fenerbahçe’den daha fazla gol attı (8-4). Sarı-Kırmızılı ekipde Henry Onyekuru iki kez fileleri havalandırırken; Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Mustafa Muhammed, Ryan Donk ile Radamel Falcao da birer gol kaydetti. Fenerbahçe’de ise Miha Zajc, Serdar Dursun, Max Krause ve Eljif Elmas, son 7 maçta Galatasaray’a birer gol attı.

Galatarasaray, Osimhen, Davinson Sanchez

İKİ TAKIMDA HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Fenerbahçe ve Galatasaray, dev derbi öncesi son antrenmanını dün gerçekleştirdi. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde gerçekleştirilen son antrenman, ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Pas çalışması ve çift kale maçlarla devam eden idman, taktiksel ve bireysel organizasyonlarla sona erdi. Sarı-Lacivertliler, son antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi.

Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirilen son antrenmanı ise dinamik ısınmayla başladı. İki grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam eden idman, taktik organizasyonlarla sona erdi. Tedavi için gittiği Arjantin’den dönen Mauro Icardi, antrenmanın tamamında takımla çalıştı. Tedavisi devam eden Faslı oyuncu Hakim Ziyech ise saha çalışmalarına başladı.

Fenerbahçe, sevinç

DEV DERBİDE MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Djiku (Becao), Çağlar Söyüncü, Oostewolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Torreira, Sara, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Yunus Akgün, Osimhen

Okan Buruk (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

OKAN BURUK KADROYU BOZMAYACAK

Fenerbahçe deplasmanında genel oyun tarzından taviz vermeyi düşünmeyen Okan Buruk, son haftalarda kazanan kadroyu bozmayıp yine hücum ağırlıklı oyuncularla sahada olacak. İleri uçta Osimhen, arkasında da Barış, Mertens ve Yunus’a şans vermeye hazırlanan Buruk, merkezi ise Torreira-Sara ikilisine emanet edecek. Beklerde Kaan ile Jakobs, savunmanın göbeğinde Sanchez ve Abdülkerim, kalede de derbilerin en tecrübeli ismi Muslera’nın olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Batshuayi, Mauro Icardi

BATSHUAYI VE ICARDI İKİNCİ YARIDA

Sezon başında Fenerbahçe’den transfer edilen Batshuayi, skorun gidişatına göre ikinci yarıda oyuna dahil olacak. Dev derbiyi dört gözle bekleyen Belçikalı santrfor, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye gol atarak “Gerçek Galatasaraylı” olmayı hedefleyen isimlerden biri. Mauro Icardi, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay ve yeni transfer Sallai de ikinci devrede Buruk’un joker olarak kullanacağı isimler olacak.

BURUK: TAHRİKLERE KAPILMADAN OYNAMALIYIZ

Oyuncularına mental açıdan sahada çok güçlü olmaları gerektiğini hatırlatan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımından saha içinde yaşanması muhtemel bir provokasyona karşı dikkatli olmalarını istedi. “Ne olursa olsun bu maçı 11 kişi tamamlamak zorundayız. Ne rakiple ne tribünle ne de hakemle diyaloğa girmenizi istemiyorum. Tahriklere kapılmadan oynamak zorundayız.” diye konuştu. Buruk, geçen sezon kendi sahalarında kaybettikleri Fenerbahçe maçında yaşananların tekrarlanmaması adına öğrencilerine uyarı üzerine uyarıda bulunuyor.

Fenerbahçe, Jose Mourinho,

Jose Mourinho’nun Türkiye’ye gelişi herkesi heyecanlandırdı.

TÜM GÖZLER JOSE MOURINHO’NUN ÜZERİNDE OLACAK

Kariyerinde birçok büyük maç oynayan Jose Mourinho’nun derbideki performansı merakla bekleniyor. Portekizli teknik adam, Fenerbahçe ile birlikte ligdeki ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Bu akşam kazanan o olursa, Tomislav Ivic’ten (Ocak-Mart 1995; 16 puan) bu yana Fenerbahçe’nin başında çıktığı ilk 6 lig maçında 16 puana ulaşan ilk teknik direktör olacak.

Jose Mourinho, Fenerbahçe taraftarlarının oluşturacağı ambiyansa göveniyor. (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

MOURINHO, TARAFTARIN ENERJİSİNE GÜVENİYOR

Fenerbahçe’nin teknik direktörü olarak ilk Galatasaray derbisine çıkacak olan Jose Mourinho, tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı. Sağ bekte Mert Müldür’ü, Çağlar’ın yanında Osimhen’i tutması için Djiku’yu tercih etmesi beklenen Mourinho, orta alanın göbeğinde İsmail Yüksek ve Fred’e görev verecek. Tadic’i saha içi lideri olarak belirleyen ünlü teknik adam, Szymanski ve Allan Saint-Maximin’i de forvet arkasında kullanacak. İleride tek santrfor Edin Dzeko olacak. Kadıköy’de tribünlerin de desteğiyle ilk andan itibaren Galatasaray üzerinde baskı kurmayı hedefleyen Mourinho, “Rakibin artıları ve eksilerini masaya yatırdık. Taraftarın enerjisini de iyi kullanarak istediğimizi alacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Dünyaca ünlü birçok yıldız ismin forma giyeceği ya da görev bekleyeceği dünya derbisinin sonucunu yerli ve yabancı milyonlarca futbolsever heyecanla bekliyor. Dileriz güzel futbolun öne çıktığı, dev mücadeleye yakışır gollerin atıldığı, kavganın olmadığı bir karşılaşma izleriz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com