Jurgen Klopp, teknik direktörlük kariyerini noktaladı

Dünyaca ünlü Alman teknik direktör Jurgen Klopp emeklilik kararı aldı. Klopp, bunun 'ani alınmış bir karar' olmadığını söyledi.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Dünyaca ünlü teknik direktör Jurgen Klopp, teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı.

Klopp yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle teknik direktörlük kariyerim benim için sona erdi. Bu kararı bir anlık hevesle vermedim, bu genel bir karar oldu” dedi.

“Dünyanın en iyi kulüplerine teknik direktörlük yaptım” diyen Klopp, “Belki birkaç ay sonra bu konu hakkında tekrar konuşabiliriz” diye ekledi.

9 YIL LİVERPOOL’DA KALDI

Mainz, Dortmund ve Liverpool gibi takımları çalıştıran Alman teknik adam, son olarak Premier Lig devi Liverpool’da görev yapmıştı.

Liverpool’a 2015-2016 sezonunda gelen ve takımı sürekli kupalar için yarışan bir ekip haline dönüştüren Klopp, Liverpool tarihinde özel bir yere konumlandı.

İngiliz devinin başında 490 resmi maça çıkan Klopp, bu mücadelelerde 304 galibiyet, 100 beraberlik ve 85 mağlubiyet yaşadı.

Deneyimli çalıştırıcı Merseyside ekibinin 30 yıllık Premier League şampiyonluğu hasretini dindirmişti.

Ayrıca Klopp, 2019 yılında Liverpool’un müzesine 1 Şampiyonlar Ligi kupası daha eklerken, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası , FA Cup şampiyonluğu, Community Shield ve Carabao Cup şampiyonlukları da yaşadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com