Jose Mourinho Sezonu’nda transfer savaşları

Süper Lig’de her sezona bir futbol adamının adının verilmesi uygulamasına 2020’de son verildi ama 9 Ağustos’ta başlayacak olan 2024-25 sezonuna “Jose Mourinho Sezonu” diyebiliriz. 10 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe, tüm Türkiye'yi heyecanlandıraın Mourinho sayesinde flaş transferler yaparken; rakipleri de boş durmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2014 yılında Süper Lig’de her sezona bir futbol adamının isminin verilmesi uygulamasını başlatmıştı. 2014-15’e Süleyman Seba Sezonu, 2015-16’ya Hasan Doğan Sezonu, 2016-17’ye Turgay Şeren Sezonu, 2017-18’e İlhan Cavcav Sezonu, 2018-19’a Lefter Küçükandonyadis Sezonu, 2019-20’ye de Cemil Usta Sezonu adı verilmişti. Federasyon, Nihat Özdemir’in başkan olduğu 2020’de bu uygulamaya son verdi. Dört sezondur Süper Lig’e bir futbol adamının ismi verilmiyor ama 9 Ağustos’ta Galatasaray-Hatayspor maçıyla başlayacak olan yeni sezona “Jose Mourinho Sezonu” diyebiliriz? Peki neden?

Fenerbahçe, Jose Mourinho,

Jose Mourinho’nun Türkiye’ye gelişi herkesi heyecanlandırdı.

JOSE MOURINHO HERKESİ HEYECANLANDIRDI

Fenerbahçe, 10 sezondur Süper Lig’de şampiyon olamıyor. Yeni sezonla birlikte bu hasret 11 yıla çıkmış olacak. Şu anki başkan Ali Koç döneminde hiç şampiyon olamayan Fenerbahçe, medya patronu Acun Ilıcalı’nın da yer aldığı yeni yönetimle flaş transferlere imza atıyor. İlk flaş transfer, tabii ki dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho olmuştu. Mourinho, sadece Fenerbahçelileri değil, tüm Türkiye’yi heyecanlandırdı. Birçok teknik direktör, onunla aynı sahada olacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyduklarını söyledi. Şimdi herkes, Mourinho’lu sezonu iple çekiyor. Bu yüzden bu sezona “Jose Mourinho Sezonu” diyebiriliz.

Fenerbahçe, En-Nesyri

Fenerbahçe, en son Youssef En-Nesyri’yi transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

FENERBAHÇE’DEN FLAŞ TRANSFERLER

Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’ye gelmesi, hem Ferdi Kadıoğlu gibi Avrupa’dan ciddi teklifler alan oyuncuların kararlarını değiştirdi hem de birçok yıldız oyuncunun Sarı-Lacivertli ekibe katılmasını sağladı. Fenerbahçe, Sevilla’dan 20 milyon Euro’ya Faslı forvet Youssef En-Nesyri’yi, 8 milyon Euro’ya Al-Ahli’den Fransız Allan Saint-Maximen’i, Beşiktaş’tan Cenk Tosun’u, 6 milyon Euro’ya Alanyaspor’dan Oğuz Aydın’ı alarak zaten zengin olan kadrosunu daha da güçlendirdi. Acun Ilıcalı, “Şu ana kadar aynı anda üç 9 numaranın (Edin Dzeko, Cenk Tosun, En-Nesyri) olduğu bir Fenerbahçe’yi hatırlamıyorum.” dedi.

Galatasaray, Michy Batshuayi

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin golcüsü Michy Batshuayi’yi transfer etti.

GALATASARAY, BATSHUAYI İLE GOL ATTI

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde 25. kez zirveye çıkmayı ve 5. yıldızı takmayı hedefliyor. Icardi’li, Ziyech’li, Zaha’lı şampiyon kadroyu büyük ölçüde koruyan Sarı-Kırmızılı ekip, yaz transfer döneminde en büyük golü, ezeli rakibi Fenerbahçe’den Michy Batshuayi’yi alarak attı. Sağ bek pozisyonuna Newcastle United’dan İngiliz milli futbolcu Kieran Trippier’i düşünen Galatasaray, bu mevkiye 21 yaşındaki Danimarkalı Elias Jelert Kristensen’i 9 milyon Euro’ya transfer etti. Milli futbolcu Yunus Akgün de kiralık gittiği Leicester City’den geri döndü. Galatasaray, orta sahaya flaş bir isimle transfer sezonunu kapatmayı düşünüyor.

Ciro Immobile, Beşiktaş

Beşiktaş, İtalyan golcü Ciro Immobile’yi renklerine bağladı.

BEŞİKTAŞ’TAN FLAŞ TRANSFERLER

Geçen sezon bir türlü istikrarı yakalayamayan ve birçok teknik direktör değiştiren Beşiktaş da “Jose Mourinho Sezonu”na iddialı hazırlanıyor. Teknik direktörlük koltuğuna Hollandalı Giovanni Van Bronckhorst’u getiren Siyah-Beyazlı kulüp, geçen sezon kiralık oynattığı Libyalı önlibero Al-Musrati’nin bonservisini 11 milyon Euro’ya aldı. Lazio’nun 34 yaşındaki tecrübeli golcüsü Ciro Immobile’yi 3 milyon Euro’ya kadrosuna katan Beşiktaş, Benfica’dan forvet arkası pozisyonundaki Rafa Silva’yı bedelsiz alarak daha da güçlendi. Siyah-Beyazlılar, Atletico Madrid’den defans oyuncusu Gabriel Paulista’yı da alarak yeni sezon için iddialı bir takım oluşturdu.

Denis Dragus, Abdullah Avcı, Trabzonspor

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Denis Dragus ile güçlendi.

TRABZONSPOR DA İDDİALI BİR TAKIM KURDU

“Jose Mourinho Sezonu” için iddialı olan takımlardan biri de Trabzonspor. Abdullah Avcı ile ikinci kez şampiyon olmak isteyen Bordo-Mavili ekip, en az üç büyükler kadar flaş transferlere imza attı. 2021-22 sezonundaki şampiyonlukta takımın en önemli isimlerinden biri olan 35 yaşındaki Anthony Nwakame’yi yeniden kadroya dahil eden Karadeniz ekibi, Boavista’dan 2 milyon Euro’ya sağ bek Pedro Malheiro’yu, Standard Liege’den 2 miyon Euro’ya 19 yaşındaki sağ kanat Cihan Çanak’ı, Hull City’den 2 milyon Euro’ya 29 yaşındaki Ozan Tufan’ı, Standart Liege’den 1.7 milyon Euro’ya 24 yaşındaki forvet Denis Draguş’u, Rangers’tan bedelsiz olarak 30 yaşındaki John Lundstram’ı ve Atletico Madrid’den bedelsiz olarak 33 yaşındaki stoper Stefan Savic’i alarak şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurdu.

Son şampiyon Galatasaray, sezon sonunda 5. yıldızı göğsüne takmayı hedefliyor.

ŞAMPİYON KİM OLACAK?

Yeni bir federasyon başkanıyla (İbrahim Hacıosmnoğlu) başlayacak olan 2024-25 sezonu oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor. Jose Mourinho’lu Fenerbahçe, yılların özlemine artık bir son vermek istiyor. Galatasaray, 5. yıldızı göğsüne iliştirmenin hayalini kuruyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın arasından sıyrılıp 17. kez şampiyon olmayı hedefliyor. Trabzonspor da 8. kez Süper Lig şampiyonu olmayı hayal ediyor. Bakalım, Jose Mourinho Sezonu’nda Jose Mourinho’lu Fenerbahçe mi, yoksa diğer takımlardan biri mi şampiyon olacak? Herkes gibi biz de bu özel sezonu merakla ve heyecanla bekliyoruz. Dileriz, hakem hatalarının ve yönetici kavgalarının olmadığı, sadece futbolun konuşulduğu bir sezon olur.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com