İtalya, Kenan Yıldız’ı konuşuyor

İtalya Kupası'nda Juventus formasıyla sahaya çıkan 2005 doğumlu genç oyuncu Kenan Yıldız, maçtaki performansıyla İtalya'da gündem oldu.

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Spor

Juventus forması giyen Milli futbolcu Kenan Yıldız, İtalya Kupası'nda yıldızlaştı. (Fotoğraf: Marco Alpozzi/LaPresse via ZUMA Press - Depo Photos)

İtalya Kupası’nın son 16 turunda Juventus ile Salernitana karşı karşıya geldi. Allianz Stadyumu’nda oynanan maçı 6-1 kazanan Juventus, çeyrek finale yükseldi. Juventus formasıyla sahaya çıkan 2005 doğumlu genç oyuncu Kenan Yıldız, maçtaki performansıyla İtalya’da gündem oldu.

İKİ GOLDE DE İMZASI VAR

Juventus’ta 66. dakikada oyuna giren Kenan Yıldız, 75. dakikada Bronn’un kendi kalesine attığı golde şutu çeken isim oldu. Kenan’ın şutunda kaleciden dönen top Bronn’a çarparak ağlara gitti.

Fotoğraf: Marco Alpozzi/LaPresse via ZUMA Press – Depo Photos

Milli oyuncu, 88. dakikada sol çizgide altığı topu harika çalımlarla ceza alanına kadar taşıdı ve şık bir vuruşla ağları bulup yine adından söz ettirmeyi başardı.

İTALYA’DA GÜNDEM OLDU

İtalya’nın Juventus takımında forma giyen 18 yaşındaki milli futbolcu Kenan Yıldız, ligden sonra bu kez de kupa maçında attığı golle gündem oldu.

2005 DOĞUMLU YILDIZ

Henüz 4 Mayıs 2005 doğumlu Kenan Yıldız, süratinin dışında güçlü fiziği ve bitiriciliği ile şimdiden Avrupa’nın diğer önde gelen kulüplerinin radarında.

TFF’de milli takım antrenörü olarak görev yapan Güngör Şahinkaya, Kenan Yıldız’ın keşfedilmesi ve Milli Takım’a kazandırılma süreciyle ilgili şunları söylemişti:

“U-14 takımını oluşturmak için yurt dışında Türk asıllı oyuncuları takip ediyordum. Almanya’da kış aylarında tüm lig takımlarının katıldığı kapalı sahada turnuvalar yapılır. Bu turnuvayı yakından takip ettim. Orada bir oyuncu oynadığı harika oyunla dikkatimi çekti. Bu oyuncunun Kenan olduğunu öğrendim.

KARARINI TÜRKİYE’DEN YANA KULLANDI

Daha sonra eyaletler arasında yapılan Almanya Genç Milli Takımı seçmelerinde de Kenan’ı yakından izledim. O dönem kulübü olan B.Münih’e birçok kez davet yazısı gönderdim. Alman yetkililer davet yazılarına ‘Okulu var. Ailesi izin vermiyor’ diyerek olumsuz dönüş yaptı. Kenan ve ailesiyle iletişime geçmemi de engellediler. Ama Kenan’ı takip etmeyi asla bırakmadım. Bizim üst kategorideki yaş grubu antrenörlerine Kenan’ın dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledim. Bütün yaş grup antrenörlerimiz Kenan’ın oynadığı kulüplere milli maçlar için istek yazısı gönderdi. Daha sonraki süreçte Kenan kararını Türkiye’den yana kullandı”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com