İsveçli Duplantis dünya rekorunu kırdı, Yusuf Dikeç pozu verdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na favori olarak gelen İsveçli Duplantis beklentileri dünya rekoru kırdı. Sevinini ise Yusuf Dikeç'in ikonik pozuyla verdi.

  • ü
  • 06 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

İsveçli sporcu Armand Duplantis, Yusuf Dikeç pozu verdi. (Fotoğraf: Andrej ISAKOVIC / AFP)

Fransa’nın başkentindeki Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırıkla atlamada altın madalyanın sahibi olan Armand Duplantis, 6.25 metrelik atlayışla dünya rekoru kırdı. İsveçli sporcu, 6.10’luk Olimpiyat rekoru kırdığı atlayışından sonra milli atıcı Yusuf Dikeç’in ikonikleşen pozunu verdi. Milli atlet Ersu Şaşmaz ise Olimpiyat 5’incisi oldu.

DUPLANTIS DÜNYA REKORU KIRDI

Dünya rekorunun sahibi Armand ‘Mondo’ Duplantis, Stade de France’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlama finalinde bir kez daha altın madalyaya uzandı. Duplantis, heyecan dolu yarışmada 6.10 metrelik barajı aşarak, ikinci kez Olimpiyat şampiyonu oldu. Amerikalı sporcu Sam Kendricks, 5.95 metrelik atlayışıyla gümüş madalya kazanırken, Yunan atlet Emmanouil Karalis 5.90 metrelik performansıyla bronz madalyayı elde etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Armand Duplantis dünya rekoru kırdı. (Fotoğraf: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Olimpiyat rekorunu kırmayı başaran Duplantis, dünya rekorunu kırmak için 6.25 metreyi denedi. İlk iki atlayışında başarılı olamayan 24 yaşındaki sporcu, son şansında 6.25 metreyi geçerek hem Olimpiyat rekorunu geliştirdi hem de dünya rekorunu kırmayı başardı.

DUPLANTIS’TEN YUSUF DİKEÇ POZU

Armand Duplantis, Paris 2024’te mutlu sona ulaştığı atlayışının ardından uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir sevince imza attı. İsveçli sporcu, milli atıcımız Yusuf Dikeç’in dünyaca üne kavuşan, eli cebindeyken nişan aldığı hareketi yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com