İsrailli futbolcu Jehezkel’e sınır dışı kararı: İsrail özel uçak gönderdi

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Futbolcunun sınır dışı edileceği öne sürüldü.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Spor

Trabzonspor’a attığı golden sonra kameralara karşı yaptığı bir hareket yüzünden kadro dışı bırakılan ve gözaltına alınan Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel serbest bırakıldı.

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor, sahasında karşılaştığı Trabzonspor ile 1-1 berabere kalırken, Akdeniz ekibinin golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel bir gol sevinci yaptı. Müsabakanın 68. dakikasında Antalyaspor’un golünü kaydeden Jehezkel, gol sevincinde kolunda bulunan bandajdaki yazıları ekranlara gösterdi. Jehezkel’in Hamas’ın İsrailli sivillere yönelik terör saldırısına başladığı tarih olan “7 Ekim, 100. gün” ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretleri yazması üzerine hedef gösterilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Daha sonra takımı tarafından kardo dışı bırakıldığı açıklanan oyuncu için gözaltı kararı çıkarıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GECE YARISI ÖZEL UÇAK GÖNDERİLDİ

İsrail’e yakın haber kaynakları da olaya geniş yer ayırdı. Oyuncunun Türkiye’de gözaltına alınmasının ardından paylaşılan haberlerde Sagiv Jehezkel mesajının yanlış anlaşıldığı, bunu mahkemede beyan edeceği, yanlış anlaşılma için özür dileyeceği ve ardından sınır dışı edileceği duyuruldu.

AİLESİ İLE BİRLİKTE ÜLKESİNE DÖNECEK

Jehezkel için ayrıca İsrail Devleti’nin de temasa geçtiği öğrenildi. Gözaltı kararının ardından Antalyaspor ile sözleşmesinin feshedilmesi beklenen oyuncu için İsrail’den gece yarısı özel uçak kalktığı ve oyuncu ile ailesini Antalya’dan almak için Türkiye’ye geldiği aktarıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BENZER PAYLAŞIM DA BAŞAKŞEHİR’İN İSRAİLLİ FUTBOLCUSUNDAN

Öte yandan Jehezkel’e destek Başakşehir’de oynayan Eden Karzev’den geldi. İsrailli futbolcu Karzev de Jehezkel’e benzer şekilde ‘100 gün’ ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp sosyal medya hesabından paylaştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com