İsrail Refah’taki kampı hedef aldı: En az 40 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli'nin kaybettiği bildirildi. 

  • ü
  • 27 Mayıs 2024
  • ü
  • Spor

Fotoğraf: Eyad BABA / AFP

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli’nin kaybettiği bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah’ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

Filistinlilerin çadırlarına yönelik saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

KAYIPLAR ARANIYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor” ifadeleri kullanıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com