Imane’yi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu teselli etmiş: ‘Olimpiyat köyünde bir köşede tek başına ağlıyordu’

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İtalyan rakibini yendikten sonra önce "trans" denilen, ardından "Xx kromozomu olduğu" eleştirilerine maruz kalan Cezayirli boksör Imane Khelif'i, olimpiyatta gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu'nun teselli ettiği ortaya çıktı.

  • ü
  • 11 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

(Credit Image: © Mark Edward Harris/ZUMA Press Wire)

Gazeteci Ertuğrul Özkök, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu’yla yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

Çakıroğlu, dış görünüşü nedeniyle “trans olduğu”, “kadın olmadığı” gibi birçok eleştiriye maruz kalan Cezayirli altın madalyalı boksör Imane Khelif’e ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı.

‘ÇOK ÜZÜLDÜM AĞLAMASINA’

Khelif’i, hedef alındıktan sonra Olimpiyat Köyü’nde tek başına ağlarken gördüğünü anlatan Çakıroğlu, “Cezayirli boksör İmane, İtalyan boksörle maçından sonra sosyal medyada kendisi hakkında yazılan ağır sözlere çok üzülmüş. O gün akşam onu Olimpiyat Köyünde kaldığımız yerde gördüm. Bir köşede tek başına oturmuş ağlıyordu. Çok üzüldüm onun ağlamasına. Gidip teselli ettim” ifadelerini kullandı.

Buse Naz Çakıroğlu (FOTOĞRAF: MOHD RASFAN / AFP)

‘BİZDEN DNA TESTİ ALSALAR BELKİ BİZDE DE X KROMOZOMLARI ÇIKARDI’

Buse Naz Çakıroğlu, şöyle devam etti:

“Ben bu yapılanları hiç tasvip etmiyorum. Bin insan görüntüsüne göre değerlendirilebilir mi? Onu bütün müsabakalardan beri tanıyorum. Ondan hep DNA testi istediler bizden istemediler. Boksörlerde böyle X kromozomları çıkabilir. Bizlerden alsalar belki bizde de çıkar. Ona karşı hep bir önyargı vardı. Oysa küçüklük resimlerine bakın. Küçükken de görüntüsü öyle.”

Çakıroğlu, “Ama sevindiğim bir şey oldu. Cezayir halkı sporcusuna çok sahip çıktı” dedi.

TAKIM ARKADAŞININ HAREKETİ İÇİN: BEN OLSAM YAPMAZDIM

Özkök, yazısında Buse Naz Çakıroğlu’yla görüşmesini şöyle aktardı:

“Kendisini üzen bir başka olayı da anlatıyor.

Birlikte spor yaptığı bir arkadaşı, onun İmane ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp, altına ‘Buse Naz’ın arkadaşı’ diye imalı bir ifade yazmış.

Böyle hareketleri küçüklük olarak görüyor.

Konu buraya gelince kendisi gibi bronz madalya alan Esra Yıldız Kahraman’ın maçtan sonra X işareti yapmasını nasıl bulduğunu soruyoruz.

Cevabı şu oluyor:

‘Takım arkadaşımın hareketini değerlendirmek bana düşmez, o nedenle ancak kendi görüşümü söyleyebilirim. Ben böyle bir hareket yapmazdım.’

Buse Naz fikirlerini açıkça söyleyen ve adalet duygusu çok yüksek bir sporcumuz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com