Göztepe’nin kardeş kulübü Southampton Premier Lig’de

Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının ardından kardeş kulübü Southampton da İngiltere Premier Ligi’ne yükseldi. Championship play-off final maçında Leeds United'ı 1-0 yenen Southampton, Premier Lig'e yükselen üçüncü ekip oldu. Göztepe ile Southampton, aynı grup tarafından yönetiliyor.

Southampton, Leicester City ve Ipswich Town'ın ardından Premier Lig'e yükselen 3. ve son takım oldu.

İzmir ekibi Göztepe’nin 1. Lig’de ilk ikiye girerek doğrudan Süper Lig’e çıkmasının ardından kardeş kulübü Southampton da İngiltere Premier Ligi’ne yükseldi. Wembley Stadı’nda oynanan Championship play-off final maçında Leeds United’ı 1-0 mağlup eden Southampton, Premier Lig’e yükselen üçüncü ekip oldu. Göztepe ile Southampton, Danimarkalı Rasmus Ankersen’in kurucusu ve CEO’su olduğu Sport Republic tarafından yönetiliyor. Şu an Göztepe’nin yüzde 70’ini Sport Republic elinde bulundururken; İzmir ekibinin başkanlığını Rasmus Ankersen yapıyor.

Southampton

YÜKSELİR YÜKSELMEZ 140 MİLYON STERLİN

Wembley Stadı’nda oynanan ve Premier Lig’e yükselen son takımın belli olacağı final mücadelesinde Leeds United ile Southampton karşı karşıya geldi. Rakibini Adam Armstrong’un 24. dakikada attığı golle 1-0 mağlup eden Southampton, Premier Lig biletinin yanı sıra 140 milyon sterlini kasasına koymayı da garantiledi. Championship’te sezonu ilk iki sırada tamamlayan Leicester City ve Ipswich Town, doğrudan Premier Lig’e çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

GÖZTEPE, SOUTHAMPTON’I KUTLADI

Göztepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Southamton’ın yeniden Premier Lig’e yükselmesini tebrik etti. Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, Sportif Direktör Ivan Mance, CEO Kerem Ertan ve takım kaptanları İsmail Köybaşı ile Atınç Nukan da Londra’ya giderek final maçında Southampton’a destek verdiler.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com