Galatasaray’ı beşledi: Süper Kupa 3. kez Beşiktaş’ın

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 18. kez düzenlenen Süper Kupa’da Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan süper derbiyi Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun golleriyle 5-0 kazanan Siyah-Beyazlı ekip, bu kupayı 3. kez havaya kaldırdı. Immobile, maçın oyuncusu seçildi.

Beşiktaş, Süper Kupa maçında Süper Lig şampiyonu Galatasarayı 5-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. (Depo Photos)

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 18. kez düzenlenen Süper Kupa’da geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türikye Kupası şampiyonu Beşiktaş karşı karşıya geldi. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan süper derbiyi Ciro Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun golleriyle 5-0 kazanan Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Siyah-Beyazlı ekip, bu kupayı 3. kez havaya kaldırdı. Hiçbir varlık gösteremeyen Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Nelsson’un 87. dakikada kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Ciro Immobile, Beşiktaş

Ciro Immobile, 22. saniyede attığı golle Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ ADETA 1-0 GALİP BAŞLADI

Beşiktaş, dev maça adeta 1-0 önde başladı. Nelsson’un hatasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Ciro Immobile, 22. saniyede takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Beşiktaş, Süper Kupa

Türkiye Süper Kupası Finalinde, Galatasaray ile Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadyumunda karşılaştı.

Galatasaray, Beşiktaş, Süper Kupa

Galatasaray’ın ünlü golcüsü Mauro Icardi, topla buluşmakta ve pozisyona girmekte zorlandı.

KARA KARTAL İKİNCİ YARIDA FARKA GİTTİ

Maçın 53. dakikasında Svensson’un golüyle farkı ikiye çıkaran Beşiktaş, son dakikalarda coştukça coştu. 81. dakikada Immobile, penaltıdan durumu 3-0 yaparken; 90. dakikada Rafa Silva farkı dörde çıkardı. 85’te oyuna girip 90+3’te sahneye çıkan 17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu, skoru ilan etti: 5-0. Beşiktaş, bu skorla Süper Kupa’yı 3. kez havaya kaldırdı.

Ciro Immobile, 22. saniyede attığı golle Icardi'nin rekorunu kırdı.

Ciro Immobile, 22. saniyede attığı bu golle Icardi’nin rekorunu kırdı.

IMMOBİLE, ICARDİ’NİN REKORUNU KIRDI

Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile, ilk resmi maçında Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’ye ait rekoru kırdı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan müsabakanın 23. saniyesinde sahneye çıkarak fileleri havalandıran Immobile, Süper Kupa’da Mauro Icardi’nin en çabuk gol atma rekorunu ele geçirdi. Icardi, 7 Nisan 2024’te Şanlıurfa’da oynanan ve tamamlanamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 50. saniyesinde fileleri havalandırmıştı. Immobile ayrıca, Beşiktaş’ın 5-0 kazandığı dev mücadelenin oyuncusu seçildi.

Beşiktaş, Süper Kupa

KUPA TÖRENİNİN KAPTANI NECİP UYSAL

Mücedelede kaptanlık pozubandını kaleci Mert Günok takarken; maç boyunca yedek kulübesinde oturan Necip Uysal, son düdüğün ardından emanetini geri aldı. Necip Uysal, önce kupayı takımın hazır bulunduğu platforma getirdi. Ardından da yeni hocası Giovanni van Bronckhorst ve ikinci kaptan Mert Günok ile birlikte Süper Kupa’yı havaya kaldırdı.

Galatasaray, Beşiktaş, Süper Kupa

EN FAZLA GALATASARAY KAZANDI

Süper Kupa’yı şimdiye dek en çok Galatasaray kazandı. Sarı-Kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş’a boyun eğmesine rağmen, sonraki süreçte 7 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray; 2008, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2024’te Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Beşiktaş ise 2006 ve 2022’nin ardından 2024’te de mutlu sona ulaşarak bu kupayı 3. kez havaya kaldırdı. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 3’er kez kazandığı kupayı, Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez havaya kaldırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com