Galatasaray Başkanı Özbek’ten ‘karaborsa’ savunması: Kimsede kanıt yok

'Karaborsa' iddiasına yanıt veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Kulubün dahli yok. Bütün maçların biletleri karaborsada satılıyor" dedi.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Spor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, tartışma yaratan sponsorluk olayı ve ‘karaborsa bilet’ iddialarına yanıt verdi.

Özbek, Habertürk TV yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Tartışmalı sponsorluk hakkında konuşan Özbek, “Biz aslında spor haberleri yapan portalla sponsorluk anlaşması yaptık. Galatasaray’ın 40’a yakın sponsoru var. Galatasaray temsil ettiği markanın prestji, ağırlığı, etik değerlerine uymayan bir şey olduğu zaman tek taraflı fesih hakkı vardır. Hassasiyeti hissedince hemen askıya aldım. Şu anda incelemede. İşin esası nedir diye inceliyoruz. Bizim konuştuğumuz kısım haber sitesi niteliğinde olan kısmıydı. Rakamsal boyutu önemli değil. Böyle bir bahis sitesinin sponsoru olup olmadığımız sözkonusu. Camiaların ve toplumların hassasiyetini hissettik ve askıya aldık. Şu anda inceliyoruz” dedi.

TFF’YE SORDUK

Formayı TFF’ye sorduklarını anlatan Özbek, “Maçlardan önce TFF’ye formayı göndeririz. Bakar, cevabını verir. Bu konuda cevabını verdi, isme, markaya itirazı olmadan, ‘reklam boyutları tamamdır, bütün sorumlulukları size ait olmak üzere maça çıkabilirsiniz’ dedi. Halbuki bu kadar bilinen bir şey ise, bize demesi lazımdı ki ‘Bunda hassasız bu formayla çıkma’ diyebilirdi” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN MAÇLARIN BİLETİ KARABORSA VAR’

Galatasaray’ın merkezinde olduğu “karaborsa bilet” iddialarını da değerlendiren Dursun Özbek, “İddianın altını dolduracak, iddiaya temel olabilecek kimsenin elinde bir kanıt yok. Ne var peki? Bir şeyi iddia ettiğinizde kanıtınız yoksa bu dedikodu haline dönüşür. Şu anda bu dedikodudur. İddia değildir. Konuşulmaya başladığı günden itibaren hem içeride, hem Pasolig’e gittim. İnsanlarla konuştum. Bir kişi bazı bilgiler verdi. Belge verdi. Onun peşine gittim. Bizimle alakasının olmadığını, kulubün dahli olmadığını tespit ettim, başka da bir şey gelmedi. Karaborsa dünyada var mı, yok mu? Karaborsa dünyada var. Amerika’da basket maçına gitseniz de var, olimpiyatlarda da var. Bir sürü portal var. Bütün maçların biletleri karaborsada satılıyor. Bu karaborsa ne bir kulübün nezdinde sadece oluşuyor ne de sadece futbolda oluşuyor. Böyle bir sistem var. Sistemin içinde iddia edilen, daha doğrusu dedikodu şeklinde söylenen husus; Galatasaray’da 18 kişi konuyla sorguya alındı, bunun içinde 2 tane yönetim kurulu üyesi var. Kendi yönetimime bakıyorum kimsenin savcı tarafından çağrılması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com