Futbolda sezonun ilk kupası sahibini buluyor: Süper Kupa maçı hangi kanalda?

Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali bu akşam oynanacak.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

2024 Turkcell Süper Kupa müsabakasının öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile takım kaptanları Necip Uysal ve Fernando Muslera, ortak basın toplantısı düzenledi

Sezonun ilk kupası bu akşam sahibini bulacak. Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Sarı-kırmızılılar daha önce kupayı 7 kez kazanma başarısı gösterirken siyah beyazlılar ise mutlu sona 2 kez ulaştı. Süper Kupa’da iki takım birbirine 8 kez rakip olurken Galatasaray 4, Beşiktaş ise 2 şampiyonluk yaşadı. Avrupa kupalarına play-off etabından başlayacak iki takım ilk resmi maçına Süper Kupa ile çıkacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Beşiktaşlı taraftarlar doğu ve kuzey tribünlerinde, Galatasaraylı taraftarlar ise güney ve batı tribünlerinde yerini alacak.

SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN HANGİ KANALDA?

2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş 3 Ağustos Cumartesi günü Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.45’te başlayacak. Mücadele atv ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Turkcell Süper Kupa Finali’nde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.45’te Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek.

TAKIMLARIN SÜPER KUPA PERFORMANSLARI

1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Beşiktaş’ı 8 kez karşı karşıya getirdi.

Galatasaray ile Beşiktaş, yarın yapacakları Turkcell Süper Kupa mücadelesiyle tarihlerinde 356. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 355 maçın 127’sini Galatasaray, 114’ünü ise Beşiktaş kazandı. Rakiplerin 114 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar arasındaki tarihi rekabette sarı-kırmızılıların attığı 496 gole, siyah-beyazlılar 464 golle karşılık verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com