Türkiye Kupası’nı 11. kez kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde

62. Türkiye Kupası finali, Beşiktaş ile Trabzonspor arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Düelloya sahne olan maça son dakika golleri damga vururken; 3-2’lik skorla sevinen Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı da garantiledi. Trabzonspor ise 5 kez kupa kaldırdığı Olimpiyat Stadı’ndan bu kez üzgün ayrıldı.

Beşiktaş ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi. (Depo Photos).

Serdar Topraktepe yönetimindeki Beşiktaş ve Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Trabzonspor, 62. Türkiye Kupası’nın sahibi olmak için Olimpiyat Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Ali Şansalan’ın yönettiği mücadelede Trabzonspor, 14. dakikada Onuachu’nun mükemmel golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitiyor derken Beşiktaş kazanılan penaltıyı 45+3’te Ghezzal ile gole çevirerek durumu eşitledi: 1-1.

Trabzonspor, Onuachu

Trabzonspor, Onuachu’nun güzel golüyle 1-0 öne geçti.

SON DAKİKALARDA HEYECAN FIRTINASI

İlk yarıda yüzde 65 topa sahip olan Beşiktaş, ikinci yarıya da etkili başladı. 54. dakikada Salih Uçan’ın kafayla attığı gol, Siyah-Beyazlı ekibi 2-1 öne geçirdi. İki takımın da pozisyonlar bulduğu maç bu skorla bitecek deniyordu ki 89. dakikada Trabzonspor, Nicolas Pepe’nin golüyle 2-2’lik eşitliği yakaladı. Uzatma devrelerine gidecek denirken bir son dakika golü de Beşiktaş’tan geldi. 90+3’te Trabzonspor defansının uzaklaştıramadığı topa gelişine vuran Al Musrati, Beşiktaş’ı 3-2 öne geçirdi.

Beşiktaş, sevinç

TRABZONSPOR, OLİMPİYAT’TA İLK KEZ FİNAL KAYBETTİ

Kalan dakikalarda Trabzonspor’un çabası sonuç vermeyince, Türkiye Kupası 11. kez Beşiktaş’ın oldu. Trabzonspor, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa olmak üzere 5 kupayı kaldırma başarısını gösterdiği Olimpiyat Stadı’nda ilk kez bir final kaybederek üzülen taraf oldu.

Beşiktaş, sevinç

BEŞİKTAŞ, UEFA AVRUPA LİGİ’NDE PLAY-OFF OYNAYACAK

Beşiktaş’ın gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmesinin yolu kupadan geçiyordu. Lig sıralamasında 5. durumda bulunan ve son hafta karşılaşacağı Kasımpaşa ile Avrupa vizesi almak için yarışan Siyah-Beyazlı ekip, kupayı kazanarak gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan katılmayı garantiledi. UEFA Avrupa Ligi’nde play-off ilk maçları 22 Ağustos’ta, rövanş maçları ise 29 Ağustos’ta oynanacak. Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı kaybetmesi durumunda Kasımpaşa deplasmanında yenilmemeye çalışacaktı. Siyah-Beyazlılar, Kasımpaşa’yı yenmesi halinde de Başakşehir-Adana Demirspor maçının sonucunu bekleyecekti.

Beşiktaş, Necip Uysal, Trabzonspor

Onuachu’ya birçok pozisyonda geçit vermeyen Necip Uysal, mücadelesiyle alkış aldı.

HER İKİ TAKIM BİRBİRİNİ ALKIŞLADI

3-2 sona eren final maçının ardından futbolculara madalyaları takdim edilirken; her iki takım oyuncuları koridor oluşturarak birbirlerini alkışladı. Bu tablo, hep kavga ve gürültüyle gündeme gelen Türk futbolu adına sevindiriciydi.

Beşiktaş, Türkiye Kupası şampiyonu, final, Trabzonspor

KUPA NECİP UYSAL VE CENK TOSUN’UN ELLERİNDE YÜKSELDİ

Madalyaların takdiminin ardından sıra kupa törenine geldi. Türkiye Futbol Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kupayı takım kaptanı Necip Uysal’a verdi. Necip Uysal, kupayı yanına çağırdığı Cenk Tosun ile birlikte havaya kaldırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com