Filenin Sultanları’nın antrenörü Santarelli, eşine 4. kez mağlup oldu

Paris Olimpiyatları’nda Çin’i mağlup ederek yarı finale yükselen Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, finale çıkmak için karşılaştığı İtalya’ya 3-0 yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Milli takım, grup aşamasında da İtalya’ya 3-0’lık skorla boyun eğmişti.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

İtalya, 25-22, 25-19 ve 25-22’lik setlerle mücadeleden 3-0 galip ayrılırken finalde Brezilya’yı mağlup ederek finale çıkan ABD ile altın madalya mücadelesi verecek. Filenin Sultanları ise bronz madalya için 10 Ağustos Cumartesi günü üçüncülük maçında Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Voleybol milli takımı daha önce olimpiyatlarda hiç madalya kazanamadı. Daniele Santarelli yönetimindeki milli takım ilk kez Türkiye’ye yarı final heyecanı yaşatmayı başarmıştı. Sultanlar şimdi de voleybolda ilk madalya için Brezilya karşısına çıkacak.

İtalyan başantrenör, finale çıkamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Bize kızgın olabilirler veya performansımızdan memnun olmayabilirler. Biz herkesten daha çok üzgünüz buna emin olsunlar. Türk halkı için turnuvayı en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. Şunu da her zaman söylüyorum. Biz her takımı yenebilecek güçteyiz.”

SANTARELLİ, EŞİNE KARŞI HİÇ GALİBİYET KAZANAMADI

Daniele Santarelli, İtalya milli takımı oyuncusu Monica de Gennaro ile 2017’de evlendi. Eşi Santarelli’ye karşı rakip olarak dördüncü kez sahaya çıkan İtalyan voleybolcu Monica de Gennaro, dördüncü galibiyetini yaşadı. İtalyan koç, voleybolcu eşine karşı hiç galibiyet alamadı.

Çift, Paris Olimpiyatlarında iki kez karşı karşıya geldi. İtalya’nın Türkiye’yi hem grup aşamasında hem de yarı finalde 3-0 ile geçmesiyle iki maçta da sahadan sevinerek ayrılan Monica de Gennaro oldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

2021 Avrupa Şampiyonası’nda Monica De Gennaro’nun oynadığı İtalya takımı, Daniele Santarelli’nin yönettiği Hırvatistan’ı yine 3-0 mağlup etmişti. Ertesi yıl Voleybol Milletler Ligi’nde Daniele’nin Sırbistan’ı eşinin de forma giydiği İtalya’ya bu kez de 3-1 yenilmekten kurtulamamıştı.

Türkiye Voleybol milli takımı koçu Daniele Santarelli ve eşi İtalyan voleybolcu Monica De Gennaro’nun karşı karşıya geldiği 4 maçta Santarelli’nin takımları İtalya’dan sadece 1 set alabildi. 4 maçın 3’ünü 3-0, birini 3-1 kaybetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com