Fenerbahçe’nin elinden kaçırdığı Olympiakos, Konferans Ligi şampiyonu oldu

Çeyrek finalde Fenerbahçe’yi penaltılarla eleyen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu. Yunan ekibi, Atina’da oynanan finalde İtalyan temsilcisi Fiorentina’yı 1-0 yenerek kupayı havaya kaldırdı.

Fotoğraf: Angelos Tzortzinis / AFP

UEFA Konferans Ligi finalinde Fiorentina’yı eski Hataysporlu El Kaabi’nin 116. dakikadaki golüyle mağlup eden Olympiakos, tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı. Fiorentina ise üst üste ikinci finalinden de mağlup ayrıldı.

KUPAYI GETİREN GOL 116. DAKİKADA GELDİ

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası olan Konferans Ligi’nin finalinde Olympiakos ile Fiorentina karşı karşıya geldi. Atina’daki OPAP Arena’da oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda da eşitlik bozulmadı ve uzatma bölümüne geçildi. Dakikalar 116’yı gösterdiğinde sahneye çıkan El Kaabi, Olympiakos’u öne geçirdi. Faslı oyuncu turnuvadaki 11. golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Yunan ekibi Konferans Ligi’nde şampiyon oldu.

TARİHİNDEKİ İLK AVRUPA KUPASI

Olympiakos’un ilk kupası
Olympiakos bu sonuçla tarihindeki ilk Avrupa kupasını ülkesinde kazandı. Kırmızı-beyazlıların bu sezona kadar Avrupa’daki en büyük derecesi 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde, 1992-93 sezonunda ise Kupa Galipleri Kupası’ndaki çeyrek finaldi.

MENDILIBAR ÜST ÜSTE 2. KUPASINI KAZANDI

İspanyol teknik adam Jose Luis Mendilibar, üst üste ikinci Avrupa kupasını kazandı. 63 yaşındaki çalıştırıcı geçen sezon Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi’nde mutlu sona ulaşmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

FİORENTİNA YİNE ÜZÜLDÜ

Geçtiğimiz sezon da bu kupada final oynayan Fiorentina yine istediği sonucu elde edemedi. Mor Menekşeler, geçen sezon Prag’da oynanan mücadelede West Ham’a 2-1 yenilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com