Aziz Yıldırım Kongreyi neden terk ettiğini açıkladı: Ali Koç ‘Gerekirse kavga edelim’ dedi

Fenerbahçe başkanının seçileceği kongreye başkanlık etmesi için Ali Koç'un adayı Vefa Küçük'ün seçilmesine tepki gösteren Aziz Yıldırım, "Yapılan seçim gayri demokratik bir seçim oldu. Ben buradan ayrılyorum. Yarın oy atmaya geleceğim" diyerek salondan ayrıldı.

  • ü
  • 08 Haziran 2024
  • ü
  • Spor

Fenerbahçede seçimli genel kurul toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı. (Depo Photos)

Fenerbahçe’de yeni başkanın seçileceği ve iki gün sürecek kongre gergin başladı. Ali Koç’un adayı Vefa Küçük’ün kongreyi yönetmesi için seçilmesi üzerine Aziz Yıldırım tepki göstererek salondan ayrıldı.

Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım kongreden neden ayrıldığını açıkladı. Ali Koç’un “Gerekirse kavga edelim” dediğini belirten Yıldırım kendisinin kavga ortamından kaçınmak için kongreyi terk ettiğini söyledi.

‘SEÇİMLER ADİL DEĞİL’

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe kongresinde kavgalar çıkabileceğini öngördüğünü belirterek stadı terk etti ve divan seçimlerinin adil yapılmadığını iddia etti. Delegelere oylarına sahip çıkmaları çağrısında bulunan Yıldırım, Fenerbahçe’nin halkın takımı olması gerektiğini vurguladı ve Mourinho’nun seçim sürecinde kullanılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, bugün başlayan kongrede stadı terk ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

‘BİZ HALKIZ, HOLDİNG DEĞİL’

“Bütün delegeleri oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum” diyen Yıldırım, “Holdinglerin takımı mı olacağız halkın takımı mı olacağız, ona karar versinler. Biz halkız, holding değiliz. Bütün delegeler oylarını ona göre versinler. Mourinho’yu seçim sathında kullanmak yanlıştır. Mourinho Fenerbahçe’nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmak kadar yanlış bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

‘KAVGA ÇIKACAĞINI GÖRDÜĞÜM İÇİN GİTTİM’

Stattan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, “Kavgaların çıkacağını gördüğüm için gittim. Ali Bey bana diyor ki, ‘Gerekirse kavga edelim’. Bunu gördüğüm için ayrıldım. Bizim derdimiz seçim kazanmak değil, Fenerbahçe’nin kazanması. Dürüstçe bir divan seçimi yapılmadı. Tek tek okuyacaktı maddeleri, oylamaya sunacaktı” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri genel kurul toplantısını yönetmesi için önerdiği Vefa Küçük, genel kurul üyelerinin oylarıyla toplantının başkanı olarak seçildi. Tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen Vefa Küçük, “Sizlerin oylarıyla bugünkü seçimli genel kurulu yönetmek üzere görev aldık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, Erol Bilecik’in Fenerbahçe’nin borçlarını açıkladığı sırada sahneye çıktı ve Bilecik’in konuşması yarıda kaldı. Bir süre sonra kürsüde konuşmaya başlayan Yıldırım, kongreyi yöneten Vefa Küçük tarafından, “Sayın Aziz Yıldırım benden söz almadan konuşamazsınız” diyerek uyarıldı.

Yıldırım, Küçük’e “Ben söz alırım. Sen seçilmeden oraya oturdun” diyerek yanıt verdi.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir süre kürsü önünde konuştu. Aziz Yıldırım, “Yapılan seçim gayri demokratik bir seçim oldu. Ben buradan ayrılyorum. Yarın oy atmaya geleceğim” diyerek kongreyi terk etti.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Fenerbahçe Kulübü’nün bugün ve yarın yapılacak genel kurulunda Ali Koç ile Aziz Yıldırım başkanlık için yarışacak. Ülker Stadı’nda ilk gün mali genel kurul gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi ise yarın yapılacak. Aidatlarını yatıran 46 bin 410 üye oy kullanma hakkına sahip.

Saat 09.00 itibariyle stat kapıları açılırken ve Fenerbahçe kongre üyeleri üye kartlarını alarak Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı için stada giriş yapmaya başladı. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kongrenin yapılacağı Ülker Stadı’ndan bir paylaşım yaptı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da Ülker Stadı’na geldi.

KOÇ VE YILDIRIM’IN LİSTELERİ

Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman yer aldı.

Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesinde ise Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim ve Tuna Akın bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com