Fenerbahçe Beko’yu yenen Ergin Ataman’lı Panathinaikos finalde

5 yıl aradan sonra Final Four’a kalan Fenerbahçe Beko, EuroLeague yarı finalinde Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’a 73-57 mağlup oldu. Sarı-Sarı-Lacivertli ekip, Real Madrid'e 87-76 mağlup olan Olympiakos ile pazar günü üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. Finalde ise Real Madrid ile Panathinaikos, kupa için mücadele edecek.

FOTOĞRAF: ODD ANDERSEN / AFP

EuroLeague çeyrek final serisinde Monaco’yu 3-2 ile geçerek 5 yıl aradan sonra Final Four’a kalan Fenerbahçe Beko, Berlin’deki yarı final karşılaşmasında Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos’a 73-57 mağlup oldu. Maç boyunca hiç öne geçemeyen ve finale çıkamayan Sarı-Sarı-Lacivertli ekip, Real Madrid’e mağlup olan Olympiakos ile pazar günü 18.00’de başlayacak üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos

OLAYLAR NEDENİYLE MAÇ GEÇ BAŞLADI

Turkish Airlines EuroLeauge Final Four yarı finalinde Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’la karşı karşıya geldi. Maç öncesinde çıkan olaylar ve güvenlik sebebiyle karşılaşma geç başladı. İki gün önce de Panathinaikos otele gelirken Fenerbahçeli taraftarlarla Ergin Ataman arasında tartışma yaşanmış, Ergin Ataman taraftarlara küfür etmiş ve güvenlik güçlerini çağırmıştı.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos

PAHATHİNAİKOS ETKİLİ BAŞLADI

Berlin’de oynanan mücadeleye Yunan ekibi etkili başladı. Kendrick Nunn’ın etkili oyunu ile Panathinaikos 12-0’lık seri yakaladı. Bu seriye Nigel Hayes-Davis’in basketleriyle cevap veren sarı-lacivertliler, top kayıplarına engel olamadı ve ribauntlarda rakibine cevap veremedi. İlk çeyrek 22-13 Panathinaikos üstünlüğüyle geçildi.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos

FENERBAHÇE BEKO SADECE İKİNCİ ÇEYREKTE ETKİLİ OLDU

İkinci çeyreğe Fenerbahçe etkili başladı. Kaptığı toplarla üstün bir bölüm geçiren temsilcimiz, Hayes-Davis’in basketleriyle farkı 2 sayıya kadar indirdi ve soyunma odasına 38-36 geride girdi. Üçüncü çeyreğe iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Yunan ekibi kazandığı sportmenlik dışı faulün ardından farkı 5 sayıya kadar çıkardı. 3.37 kala Dorsey’in basketiyle farkı bire indiren Kanarya, çeyreğin kalan bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve final bölümüne 56-50 geride gitti.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos

SON ÇEYREKTE ÇOK HATA YAPTI

Maçın son çeyreğine hızlı başlayan takım Yunan ekibi oldu. 6:30 kala 10 sayıda geride olan sarı-lacivertli temsilcimiz, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Sık sık top kaptıran, hücumlardan boş dönen ve kalan bölümde Pahathinaikos’a diş geçiremeyen Fenerbahçe Beko, parkeden 73-57 mağlup ayrıldı. Sarunas Jasikevicius’un öğrencileri, Real Madrid’e 87-76 mağlup olan Olympiakos ile pazar günü 18.00’de başlayacak üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. Finalde ise Panathinaikos ile Real Madrid, kupa için mücadele edecek.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos

GURBETÇİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Uber Arena’da oynanan karşılaşmaya çoğunluğu Almanya’da ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlar olmak üzere sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Gün boyu Alexanderplatz meydanında toplanan taraftarlar daha sonra Uber Arena etrafına gelerek maç saatini beklemeye başladı. Panathinaikos’u desteklemek için maça gelen Yunan taraftarlarla Türk taraftarlar, uzun süre birbirlerine karşılık vererek tezahürat yaptı.

Panathinaikos, Ergin Ataman

PANATHİNAİKOS 12 YIL SONRA

Yunanistan ekibi Panathinaikos, 12 yıl aradan sonra Ergin Ataman yönetiminde Final Four’da parkeye çıktı. Avrupa Ligi Kupası’nı 6 kez kazanan yeşil-beyazlı takım, son olarak 2012 yılında İstanbul’da düzenlenen finallerde boy göstermişti. Yunanistan ekibi, o tarihten sonra ilk kez Türk başantrenörü Ergin Ataman yönetiminde Final Four’a kalmayı başardı. Panathinaikos’un son mücadele ettiği Final Four’da CSKA Moskova’yı 62-61 yenen Olympiakos şampiyonluğa uzanan taraf olmuştu. İki ezeli rakip Panathinaikos ve Olympiakos, 12 yıl sonra tekrar bir arada Final Four’da yer aldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com