Fenerbahçe Beko, Final-Four’a bir adım uzaklıkta

2015-2019 yılları arasında EuroLeague’de 5 kez Final-Four’a kalan, 2 kez final oynayıp bir kez de şampiyon olan Fenerbahçe Beko, dev orgnanizasyona bir adım uzaklıkta. Sarı-Lacivertli ekip, 2-1 önde olduğu seride Monaco’yu bir kez daha yenmesi halinde adını 6. kez Final-Four’a yazdıracak.

Son yıllarda Avrupa basketbolunun en başarılı ekiplerinden biri olan Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off çeyrek final serisinde Monaco’yu ağırladı. Parkeden 89-78 galip ayrılan Fenerbahçe Beko, seride 2-1 öne geçti ve Final-Four yolunda avantajı eline aldı. Monaco’da oynanan ilk iki maçtan birini ev sahibi ekip, birini de Fenerbahçe Beko kazanmıştı. Temsilcimiz, 3 Mayıs Cuma akşamı yine kendi evinde oynayacağı maçı da kazanırsa, seride durumu 3-1 yapıp adını Final-Four’a yazdıracak. Aksi taktirde 5. ve son maç Monaco’da oynanacak.

Fenerbahçe Beko, Euroleague

MONACO BAŞLADI, FENERBAHÇE BEKO BİTİRDİ

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe Beko etkili bir oyunla başlasa da Monaco hızlı hücumlarla ilk çeyreği 19-21 önde kapattı. İkinci çeyrekte daha tempolu bir oyun sergileyen Fenerbahçe, soyunma odasına 47-40 önde girdi. Üçüncü çeyrekte 69-58 ile farkı koruyan Sarı-Lacivertli ekip, son çeyrekte de etkili oyununu sürdürdü. Sarunas Jasikevicius’un öğrencileri, parkeden 89-78 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko, Euroleague

MONACO’DAKİ MAÇIN BİRİNİ KAZANIP AVANTAJI İSTANBUL’A TAŞIDI

Üç galibiyete ulaşan takımın Final Four’a yükseleceği play-off çeyrek final serisinde Fransa’da oynanan 2 karşılaşmadan ilkini Fenerbahçe Beko 95-91 kazanarak seride 1-0 öne geçmişti. İkinci karşılaşmada ise Monaco 93-88’lik skorla galip gelerek durumu 1-1’e getirmişti. İstanbul’da oynanan ilk maçla seride durum 2-1’e geldi.

Fenerbahçe Beko, Euroleague

Fenerbahçeli taraftarlar salonu tıklım tıklım doldurarak destek verdi.

FİNAL-FOUR, BERLİN’DE OYNANACAK

Çeyrek final etabının dördüncü maçı 3 Mayıs Cuma günü yine İstanbul’da yapılacak. Temsilcimiz bu maçı kazanması halinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final Four’da yer alma hakkı elde edecek. Fenerbahçe Beko, katılması halinde bu dev organizasyonda çok büyük bir taraftar desteğine sahip olacak.

Real Madrid, Euroleague

REAL MADRİD, FİNAL-FOUR’U İLK GARANTİLEYEN TAKIM

Bu arada, Final-Four’u ilk garantileyen Real Madrid oldu. Bir başka İspanyol ekibi Saski Baskonia’yı 3 maçta da mağlup eden Real Madrid, Final-Four’daki rakiplerini beklemeye başladı. Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, İsrail’de Maccabi Tel Aviv’e 85-83 mağlup olarak seride 2-1 geriye düştü. Yunan ekibi, yine İsrail’de oynanacak 4. maçı kazanıp Final-Four biletini Atina’daki 5. maça taşımaya çalışacak. Ataman, çok iddialı bir açıklama yaparak “Panathinaikos’u Final-Four’a taşıyamazsam seneye burada olmayacağım.” demişti. Çeyrek finalin diğer eşleşmesinde ise Barcelona, bir başka Yunan ekibi Olympiakos karşısında seride 2-1 önde bulunuyor. Seride 4. maç Yunanistan’da, 5. maç Barcelona’da oynanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com