Hollanda’yı elinden kaçıran Türkiye, Euro 2024’e veda etti

Türk Milli Takımı, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda’yı elinden kaçırarak yarı finalin eşiğinden döndü. 2-1 kaybederek Euro 2024’e veda ettiğimiz maçta golümüzü Arda Güler’in asistiyle Samet Akaydın kaydetti. Hollanda beraberliği De Vrij ile sağladı, Mert Müldür'e çarpan topun ağlarla buluşmasıyla maçı galip tamamlayarak finalde İngiltere’nin rakibi oldu.

Arda Güler şampiyonaya damgasını vurdu. (FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP)

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalindeki Türkiye-Hollanda maçı için mesaimiz, “Berlin’in küçük İstanbul’u” olarak adlandırılan Kreuzberg semtinde başladı. Maç sabahı Türklerin yoğun olarak yaşadığı bu semtin nabzını tutmak istedik. Trenden indiğimizde Kreuzberg çoktan havaya girmeye başlamıştı. Balkonlar ve pencereler Türk bayraklarıyla süslenmişti. Azerbaycan bayrakları da dikkat çekiyordu. Forma ve bayrak satan esnaflar satışlardan memnundu. Forma ve bayrak satın almak isteyen gurbetçiler ise fırsattan istifade pahalıya satılmasından şikayetçiydi. Pazarlık yapsalar da onlara göre yine pahalıydı.

COŞKULU ŞEKİLDE STADYUMA HAREKET

Sonra Türk taraftarların toplanıp hep birlikte Berlin Olimpiyat Stadyumu’na hareket edecekleri meydana gittik. Orada da bir şişe su fırsattan istifade 5 Euro’du. Hem hava sıcak hem de meydan kalabalıktı. Türk taraftarlar meydanda davul-zurna eşliğinde eğlendi, halay çekti, tezahüratlar yaptı. Bazı Hollandalı taraftarlar da şenlikli ortama dahil olup Türklerle birlikte eğlendi. Daha sonra Türkler üstü açık taraftar otobüsü eşliğinde yaklaşık iki buçuk saatte stadyuma ulaştı.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda ile Berlin Olimpiyat Stadyumunda karşılaştı. (Mehmet Şirin Topaloğlu – Depo Photos)

BİLETLER İŞTE BU YÜZDEN PAHALI

Ben taraftar otobüsünü bir süre takip ettikten sonra metroyla stadyuma gittim. Metroda maç biletleri satan bir Türkle karşılaştım. Gurbetçiler hep normal fiyata maç bileti bulamamaktan şikayet ediyorlardı. İstanbul’dan gelen o Türk, işin detayını anlattı bana. Normalde Türk Milli Takımı’na kırmızı üyeliği bulunan kişilere daha önce ilan edilen gün ve saatte kod veriliyor. O kodlarla UEFA’nın sitesinden maç biletlerini alıyorlar. Ancak bize ulaşan birçok gurbetçi kırmızı üye olmalarına rağmen kod ve dolayısıyla bilet alamadıklarını söylüyor. Trendeki o Türk’ün anlattığına göre, TFF’deki bazı kişiler daha önceden kodları başka kişilere komisyon karşılığı veriyormuş. Onlar da yüksek fiyatlara satıyormuş. O Türk, onlardan bilet alıp üzerine de kârını koyup satıyor. Normalde 50 Euro olan bilet için 600-700 Euro talep ediliyor.

Türk seyirciler maçı İstanbul’da kurulan dev ekranlardan izledi. (FOTOĞRAF: KEMAL ASLAN / AFP)

HOLLANDALILAR DA TOPLU ŞEKİLDE GELDİ

Daha sonra stadyuma vardığımda Hollandalı taraftarların seslerini duydum. Hemen o tarafa yöneldiğimde onların da taraftar otobüsü eşliğinde, toplu şekilde stadyuma geldiğini gördüm. Onlar da çok coşkuluydu ve renkli görüntüler vardı.

Fotoğraf: Ronny HARTMANN / AFP

SAMET AKAYDIN, KAFAYLA ÖNE GEÇİRDİ

Daha sonra maç başladı. Hollanda baskılı başlasa da Türk Milli Takımı dengeyi kurup zaman zaman oyunu rakip sahaya yıktı. Arda Güler, Kenan Yıldız ve Salih Özcan’ın şut denemeleri çerçeveyi bulmazken; Türkiye, Avusturya maçında olduğu gibi bir defans oyuncusunun golüyle öne geçti. 35. dakikada Arda Güler’in arka direğe ortasına iyi yükselen Samet Akaydın, kafayla topu ağlara göndererek durumu 1-0 yaptı. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nun beşte dördünü dolduran Türk taraftalar, müthiş bir sevinç yaşadı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

ARDA’NIN FRİKİĞİ DİREĞE TAKILDI

Hollanda ikinci yarıya baskı kurarak başlamak istese de Türkiye ani ataklarla onları tedirgin etti. Bu ataklardan birinde kaleciyle karşı karşıya kalmak üzere olan Arda Güler, ceza alanına girmek üzereyken faulle durduruldu. 57. dakikada Arda’nın kullandığı frikik yan direğe çarparak auta gitti.

Fotoğraf: Ronny HARTMANN / AFP)

HOLLANDA BERABERLİĞİ YAKALADI

Beraberlik için ataklarını sürdüren Hollanda, 70. dakikada beraberliği yakaladı. Memphis Depay’ın penaltı noktasına ortasına iyi yükselen De Vrij, kafayla topu ağlarımıza gönderdi: 1-1.

Maçı Erdoğan ailesi de izledi. (Fotoğraf: Fabrice COFFRINI / AFP)

HOLLANDA, MERT MÜLDÜR’E ÇARPAN TOPLA ÖNE GEÇTİ

Beraberliği yakalayarak moral bulan Hollanda, çok geçmeden ikinci golü buldu. Kale önündeki karambolde Mert Müldür’e çarpan top ağlarla buluştu ve Hollanda öne geçti: 1-2.

Fotoğraf: Ronny HARTMANN / AFP

YARI FİNALDE RAKİP İNGİLTERE OLACAKTI

Almanya’nın elenmesinden sonra tek ev sahibi olarak kalan Türkiye, son dakikalarda Cenk Tosun, Kerem Aktürkoğlu ve Semih Kılıçsoy gibi skorer isimleri oyuna soksa ve fırsatlar bulsa da skoru değiştiremeyerek yarı finalin eşiğinden döndü. A Milli Takım, yarı finale yükselmesi halinde, İsviçre’yi penaltılarla eleyen İngiltere ile Dortmund’ta karşı karşıya gelecekti. Şimdi bu maç, Hollanda ile İngiltere arasında oynanacak. Türk taraftarlar üzgün şekilde evlerine dönerken; İngiltere, Hollanda, Fransa ve İspanya’dan biri kupayı havaya kaldıracak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com