Erzurumspor 6 maçtır hiç gol yemedi

1. Lig takımlarından Erzurumspor 2024 yılının başından beri hiç gol yemedi. 6 maçtır hiç gol yemeyen takım 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

  • ü
  • 21 Şubat 2024
  • ü
  • Spor

Trendyol 1. Ligte Erzurumspor FK ile Bodrumspor Erzurumda karılaştı. (Fotoğraf: Cem Bakırcı)

Transfer yasağı sebebiyle 2023-24 sezonuna kısıtlı bir kadroyla başlayan Erzurumspor, Ligin 17’nci haftasında deplasmandaki 3-0’lık mağlubiyetten bu yana hiç gol yemedi. Eyüpspor’a kaybettiği bu maçtan sonra hiç gol yemeyen takım, oynadığı son 6 maçta; 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal takımının 6 maçtır kalesini gole kapatmış olmasıyla ilgili “2024 yılında 358 takım ve 22 lig arasında gol yemeyen tek takım Erzurumspor. Bu kolay bir şey değil. Bu gurur duyulacak bir başarı. İnşallah sürdürmeye çalışacağız.” yorumunu yaptı.

6 Şubat depremlerinde oluşan hasar sebebiyle, Kazım Karabekir Stadyumu’nu tam kapasite kullanamayan mavi-beyazlılar, topladığı 30 puanla ligin 10’uncu sırasında yer aldı. 1. Lig’de 23 haftada toplam 23 gol atan takım, kendi kalesinde ise 20 gol gördü.

Hiç Gol Yemeden 6 Hafta

Eyüspor’a 3-0 kaybettiği maçtan sonra hiç gol yemeyen Erzurumspor’un son 6 maçtaki skor durumu ise şöyle: Bandırmaspor deplasmanında 0-0 beraberlikle ayrılan Erzurumspor, evindeki maçta Bodrum FK’yı 1-0’la yendi. Manisa deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen takım, Şanlıurfaspor’u da aynı skorla yenmeyi başardı. Altay ile deplasmanda ise 0-0 berabere kalan Erzurumspor, 23’üncü haftada Adanaspor’u 1-0 mağlup etti.

Gol yemeden geçen bu 6’ı maçın 5’inde kalede Göktuğ Bakırbaş, diğer maçta ise genç kaleci Rıdvan Oğuz görev aldı. Rıdvan Oğuz Bodrumspor’la olan karşılaşmada kaleyi korurken Bandırmaspor, Manisa FK, Şanlıurfaspor, Altay ve Adanaspor ile olan maçlar da ise kalede Göktuğ Bakırbaş vardı.

Başarının arka planı

Takım hâlinde savunma yaptıklarını ve kaleci Göktuğ’un geçtiğimiz sezon zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Ahmet Dal, “Özellikle kaybettiğimiz maçlarda çok fazla eleştirildi. Ama biz kardeşimize güveniyoruz. İyi bir kaleci olduğunu biliyoruz. Bu sezon da zaten bunu gösterdi. Ligde en az gol yiyen 5 ya da 6’ncı takım Ezurumspor. 2024 yılında 6 maçta gol yemeyerek hem kaleci Göktuğ’un performansı hem savunma oyuncularımız Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Orhan Avcı, Furkan, Ufuk, Yakup oynadıkları zaman ellerinden geleni yapıyorlar. Savunmaya yardım eden Eren Tozlu, kafa toplarında en iyisi olan Celal, hepsi oynadıklarında savunmaya yardım ediyorlar. Yani takım halinde savunma yapıyoruz. Hepsi mücadeleleriyle bu tablonun oluşmasında pay sahipleri” sözlerine yer verdi.

Trendyol 1. Lig ‘de Erzurumspor FK ile Boluspor karşılaştı. (Fotoğraf: Cem BAKIRCI)

Başarılarında defanstaki Eren’in etkisine vurgu yapan Teknik Direktör Hakan Kutlu: “Ligin ikinci yarısında 6 maçtır gol yemeden devam ediyoruz. Bu durum; defans oyuncularımızın, kalecimizin, tüm takımın özverisi sonucu oluyor. Ancak şunu vurgulamak istiyorum, bu iş en uçta Eren’le başlıyor. Savunmamız, onun en önde mücadelesi, rakibi karşılamasıyla başlıyor. Dolayısıyla tüm oyuncularımı kutluyorum. Şimdi bu galibiyetin sevincini yaşayacağız. Sonrasında çok önemli bir Boluspor maçımız var. En iyi şekilde hazırlanıp Bolu’ya gideceğiz.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Boluspor deplasmanında, Adanaspor maçında sarı kart görüp cezalı duruma düşen Eren Tozlu ve Celal Hanalp yer alamayacak. Ufuk Budak’ın sakatlığı devam ederken Adana maçında sakatlanan Batuhan’ın durumu ise yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com