El Clasico’da tarihi fark: Barcelona, Real Madrid’in 42 maçlık rekorunu 4-0 ile yıktı

ispanya derbisi El Clasico'da Barcelona, Real Madrid'i kendi sahasında 4-0 yendi. Lewandowski'nin parladığı maçta Mbappe beklentileri karşılayamadı.

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Spor

Barcelon, Real Madrid'in 42 maçlık yenilmezlik rekorunu 4-0'la geçti (Credit Image: © Manu Reino/DeFodi via ZUMA Press)

İspanya’da La Liga’nın 11. haftasında Real Madrid ve Barcelona, Santiago Bernabeu’da El Clasico mücadelesinde karşı karşıya geldi. İlk yarısı dengede geçen maçta, Barcelona, ikinci yarıda etkili hücumlarıyla skoru lehine çevirmeyi başardı.

Robert Lewandowski, 54. ve 56. dakikalarda attığı iki golle Barcelona’yı öne geçirirken, 77. dakikada Lamine Yamal ve 84. dakikada Raphinha’nın golleri galibiyeti pekiştirdi.

MBAPPE İSTENENİ VEREMEDİ

Real Madrid, hızlı oyuncularıyla pozisyon bulsa da Mbappe’nin kaçırdığı net fırsatlar ve iki ofsayt golü skora etki edemedi. İlk kez El Clasico’da forma giyen Kylian Mbappe, beklenen performansı sergileyemedi ve iki kez ofsayt gerekçesiyle golü iptal edildi.

Mbappe, bekleneni veremedi (Credit Image: © Panoramic via ZUMA Press)

ARDA GÜLER YEDEK KALDI

Barcelona’nın bu galibiyetiyle puanını 30’a çıkararak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Real Madrid ise 24 puanda kalarak ezeli rakibinin gerisinde kaldı. Arda Güler, yedek kulübesinde otururken teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından oyuna alınmadı.

Bu galibiyetle Barcelona, 2015’ten bu yana Bernabeu’da 4-0’lık bir galibiyet alarak taraftarlarını sevindirdi ve El Clasico tarihindeki galibiyet sayısını 101’e yükseltti. Real Madrid ise toplam 258 maçın ardından 105 galibiyetle önde bulunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com