Busenaz Sürmeneli’nin rakibi trans boksör Khelif olabilir 

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 66 kilogram kategorisinde Cezayirli trans boksör Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. İtalyan boksör maçtan çekilirken, Khelif'in yarı finalde Busenaz Sürmeneli ile karşılaşması bekleniyor.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Cezayirli 'trans' boksör Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. (Fotoğraf: Luis ROBAYO / POOL / AFP)

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları‘nda kadınlar 66 kilogram kategorisinde Cezayirli boksör Imane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. Maç, başladıktan 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu. Khelif’in yarı finalde Busenaz Sürmeneli ile karşılaşması bekleniyor.

2023 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya maçından birkaç saat önce, XY kromozomlu sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen Uluslararası Boks Birliği (IBA) uygunluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle diskalifiye edilen Imane Khelif, İtalyan rakibi karşısında ringde yer aldı. Maç, başladıktan 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

IBA KURALI: XY KROMOZONLU SPORCULAR KADIN MÜSABAKALARINA KATILAMAZ

Çeyrek finale yükselen Imane Khelif’in Busenaz Sürmeneli ile yarı finalde karşılaşma ihtimali bulunuyor. Her iki boksör de çeyrek finalde, rakiplerini elemesi durumunda yarı finalde kozlarını paylaşacak. XY kromozomlu (erkeklerde bulunan kromozom) sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen Uluslararası Boks Birliği (IBA) uygunluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle diskalifiye edilen Imane Khelif, İtalyan rakibi karşısında ringde yer aldı. Maç, başladıktan 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu.

Çeyrek finale yükselen Imane Khelif’in Busenaz Sürmeneli ile yarı finalde karşılaşma ihtimali bulunuyor. Her iki boksör de çeyrek finalde, rakiplerini elemesi durumunda yarı finalde kozlarını paylaşacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com