Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024’te madalyayı garantiledi

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Finlandiyalı rakibi Pihla Kaivo-oja'yı 5-0 gibi net bir skorla mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Buse Naz Çakıroğlu (Fotoğraf: MOHD RASFAN / AFP)

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fransa’nın başkentinde düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları‘nın 50 kilo çeyrek finalinde Finlandiyalı rakibi Pihla Kaivo-oja’yı yenerek yarı finale yükseldi. Bu zafer, Çakıroğlu’nun Olimpiyatlar’da madalya kazanmasını kesinleştirdi.

MİLLİ BOKSÖR MADALYAYI GARANTİLEDİ

Fransa’nın başkenti Paris’teki North Paris Arena’da kadınlar 50 kilo boks çeyrek final müsabakaları gerçekleştirildi. Bu önemli karşılaşmada, Fenerbahçe’nin yetenekli sporcusu ve son Olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Finlandiyalı rakibi Pihla Kaivo-oja’yı 5-0 gibi net bir skorla mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

YARI FİNAL 6 AĞUSTOS’TA

Bu sonucun ardından madalyayı garantileyen Buse Naz Çakıroğlu, yarı finalde Fransız Wassila Lkhadiri ile Filipinli Aira Villegas arasında oynanacak maçın galibiyle mücadele edecek. Bu karşılaşma, 6 Ağustos Salı günü TSİ 22.18’te oynanacak.

BUSENAZ SÜRMENELİ VEDA ETTİ

Öte yandan son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 66 kilo çeyrek finalinde Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaştı. Zorlu rakibine mağlup olan milli boksör, Paris 2024’e veda etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com