Burak Elmas’tan Hakan Şükür çıkışı: Galatasaray’a büyük hizmetleri oldu

Galatasaray eski Başkanı Burak Elmas, 'çok cıs bir konu' olarak görülen Hakan Şükür ile ilgili olarak, "Galatasaray'a sahada çok büyük hizmet ettiğini, çok iyi bir profesyonel olduğunu ve iyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum"dedi.

  • ü
  • 18 Aralık 2023
  • ü
  • Spor

Galatasaray’ın eski başkanlarından Burak Elmas, milli futbolcu Hakan Şükür isminin bazı yerlerden silinmesini eleştirerek, “Onun kulübe hizmet verdiğini, son derece profesyonel olduğunu söylemekte hiç bir sakınca yok. Galatasaray’a büyük hizmetler verdi” dedi.

Burak Elmas, gazeteci Balçiçek İlter’in Youtube yayınında gündemdeki konularla ilişkin değerlendirmede bulundu. İlter’in Hakan Şükür’ün durumunu hatırlatması üzerine Elmas, şunları söyledi: “Hakan Şükür’ü çok iyi tanıyorum. Yöneticiliğini de yaptım. Görüşlerimiz farklı olabilir fakat Galatasaray’a sahada çok büyük hizmet ettiğini ve çok iyi bir profesyonel olduğunu, iyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum.

‘GALATASARAY’A BÜYÜK HİZMETLER VERDİ’

Mevcut siyasi ortamda bir çok kişinin ismi silinmesi gereken çoğu kişinin ismi silinmezken ve o kişiler ortada dolaşırken burada maalesef o ve birkaç oyuncumuzla ilgili böyle davranmak zorunda kalıyor kulüp. Ama dediğim gibi herkes hata yapabilir. Hepimizin doğruları hataları var. Onun kulübe hizmet verdiğini son derece profesyonel olduğunu söylemekte hiç bir sakınca yok. Galatasaray’a büyük hizmetler verdi. ”

İlter’in “Bunu söylemek cesaret ister. Biraz daha politik konuşursunuz diye bekledim” sözü üzerine Elmas, “Niye politik konuşayım. Ben siyasete girmesini çok hatalı buluyorum.” dedi.

‘ÇOK CIS BİR KONU’

Balçiçek İlter’in “Ne demek istediğimi anlatabildim mi? Çok cıs konu” sözleri üzerine Elmas, “Bu insan genç yaşından itibaren Galatasaray’a çok hizmet etti. Çok anlaşamadığımız konular oldu, yurtdışına gitmesi gibi. Gol kralı oldu, milli takımda oynadı, Galatasaray’ın UEFA şampiyonasına giden yolda attığı gollerle büyük katkıları oldu. Galatasaray’a hizmet etti. Çok iyi de bir profesyonel. Benim yöneticilik döneminde gördüğüm oyuncular arasında kendisine en iyi bakan, idmana en iyi önem veren oyuncular arasındaydı. Bunlar gerçek. görüşlerimiz farklı ama Galatasaray’a hizmet etti.” diye konuştu.

‘SAHADAKİ OYUNA BAKARIZ’

‘Takımda ‘Fetö’ yapılanmasına dair bir şey hissetiniz mi?” yönündeki soruya ise Elmas, “Hiç hissetmedim. Bu çok tartışılırdı. Bizim şöyle bir görüşümüz vardı: Sahada oynadığı oyunu etkilemediği müdetteçe, takım içinde de gruplaşmaya sebebiyet vermediği sürece her oyuncu inancını inandığı çerçede yaşamalı. Bu yabancı futbolcularımız içinde Türk oyuncularımız içinde geçerliydi. Biz olaya böyle bakıyorduk” dedi.

‘BİZ HİÇ KARIŞMADIK’

“Öyle bir yapılanma hiçbir zaman hissetmediniz” yönündeki sözleri üzerine Elmas, şöyle konuştu: “Hissetmedim, bizim gördüğümüz bölümde. Oruç tutan oyuncular vardı. Cuma namazına oyuncularla beraber giderdik. Bunlar normal şeyler. Oyuncu akşam nereye gidiyor, nereye bağış yapıyor bunları bilmiyorduk. Taffarel Türkiye’ye geldiğinde burada kilise var mı diye sordu. Her oyunucunun inancını uygulaması Galatasaray’a hizmetini etkilemiyorsa, takım içinde gruplaşma oluşturmuyorsa biz hiç karışmadık,”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com