Borussia Dortmund, Paris’e avantajlı gidecek

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ilk maçları heyecanı Borussia Dortmund-Paris Saint Germain mücadelesiyle sona ererken; kendi sahasında 1-0 kazanan Alman ekibi, rövanş maçına az da olsa avantajlı gidecek. Salı gecesi oynanan diğer maçta ise Bayern Münih ile Real Madrid 2-2 berabere kalmıştı.

Dortmund'un Alman oyuncusu Niclas Fuellkrug (FOTOĞRAF: FRANCK FIFE / AFP)

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain’i konuk etti. Mücadeleyi ev sahibi 1-0 kazandı. Signal Iduna Park’ta oynanan karşılaşmada Borussia Dortmund 36. dakikada Niclas Füllkrug’un golüyle öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı Dortmund’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Paris Saint Germain, Mbappe

Mbappe’li Paris Saint Germain, tur umutlarını evindeki rövanşa bıraktı.

PSG, ÜST ÜSTE DİREĞE TAKILDI

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan PSG, beraberlik golünü ararken 51. dakikada üst üste iki şutu direkten döndü. Mbappe’nin şutu direğe takıldıktan sonra devam eden pozisyonda Hakimi’nin vuruşu da direkten geri geldi. Yüksek tempoda geçen mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Borussia Dortmund ilk yarıda bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Sarı-siyahlılar bu sonuçla final yolunda avantajı cebine koydu.

Borussia Dortmund


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Niclas Fuellkrug (FOTOĞRAF: ODD ANDERSEN / AFP)

RÖVANŞ MAÇLARI 7-8 MAYIS’TA

Maçın rövanşı 7 Mayıs Salı günü Paris’te oynanacak ve turu geçen takım adını Wembley’de oynanacak finale yazdıracak. Salı gecesi oynanan diğer karşılaşmada ise bir başka Alman ekibi Bayern Münih, sahasında ağırladığı Real Madrid ile 2-2 berabere kalmıştı. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 8 Mayıs Çarşamba akşamı Madrid’de oynanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com