Bitime bir hafta kaldı: Hull City nasıl play-off oynar?

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, İngiltere Championship’in 45. haftasında ağırladığı Ipswich Town ile 3-3 berabere kalarak play-off şansını azalttı. Ozan Tufan’ın bir gol attığı maçı kazanması halinde şansını artıracak olan Hull City, bu büyük fırsatı kaçırsa da halen bir umut var. Peki, nasıl?

Medya patronu Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, İngiltere Championship’in 45. haftasında ağırladığı Ipswich Town ile 3-3 berabere kalarak play-off şansını azalttı. Konuk ekip, mücadelede 3 kez öne geçerken; 90 dakika sahada kalan Ozan Tufan, 40. dakikada takımının ilk golünü kaydetti. Hull City’nin ikinci golünü 56. dakikada Liam Delap atarken; ilk 11’de sahaya çıkan Abdülkadir Ömür, Ipswich Town 3-2 öndeyken 74. dakikada yerini Noah Ohio’ya bıraktı. Ohio, 87. dakikada attığı golle durumu 3-3’e getirdi. Mücadele bu skorla sona erdi. Survivor’daki Kırmızı Takım’ın ödül olarak izlediği maçı kazanması halinde şansını artıracak olan Hull City, bu büyük fırsatı kaçırsa da halen bir umut var. Peki nasıl?

Hull City

Evinde zor kazanan Hull City, bu sezon deplasmanlarda daha fazla galibiyet elde etti.

SON MAÇINI KAZANIP WEST BROMWICH’İ BEKLEYECEK

Bitime bir hafta kala Championship’te 5. sırada yer alan Norwich City 73, 6. sıradaki Okay Yokuşlu’lu West Bromwich 72, 7. sıradaki Hull City ise 70 puana sahip. Hull City, hem genel hem de ikili averajda bu iki takıma karşı dezavantajlı durumda bulunuyor. Acun Ilıcalı’nın takımı, evindeki son maçta Ipswich Town’ı yenseydi, şu an 72 puana sahip olacaktı. Bu durumda Hull City, son hafta kümede kalma mücadelesi veren Plymouth’u deplasmanda yenip bu iki takımdan birinin puan kaybetmesini bekleyecekti. Ipswich Town’ı yenemediği için, Hull City’nin 73 puanlı Norwich City’yi geride bırakma şansı kalmadı. Hull City’nin tek şansı, Plymouth’u deplasmanda yenmesi ve West Bromwich’in de evinde Preston North End’e yenilmesi. Bu ihtimallerin dışındaki hiçbir sonuç, Hull City’nin play-off hayalini gerçekleştirmesine yetmeyecek. Hull City, bu hayalini, evinde kaybettiği puanlara yana yakıla önümüzdeki sezona erteleyecek.

CHAMPIONSHIP’TE ZİRVENİN PUAN DURUMU
1)- Leicester City 44 maçta 94 puan
2)- Leeds United 45 maçta 90 puan
3)- Ipswich Town 44 maçta 90 puan
4)- Southampton 45 maçta 84 puan
5)- Norwich City 45 maçta 73 puan
6)- West Bromwich 45 maçta 72 puan
7)- Hull City 45 maçta 70 puan

NOT: Championship’i ilk ikide bitiren takımlar direkt olarak Premier Lig’e yükseliyor. İlk 6’da yer alan diğer 4 takım ise play-off oynuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

CHAMPIONSHIP’TE SON HAFTANIN PROGRAMI
Plymouth Argyle – Hull City
West Bromwich – Preston North End
Birmingham – Norwich City
Coventry – Queens Park Rangers
Ipswich Town – Huddersfield Town
Leeds United – Southampton
Leicester City – Blackburn Rovers
Middlesbrough – Watford
Rotherham United – Cardiff City
Stoke City – Bristol City
Sunderland – Sheffield Wednesday
Swansea City – Millwall

NOT: Tüm maçlar 4 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.30’da başlayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com