Bild, “UEFA, Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi” dedi, TFF yalanladı

Bild gazetesinin iddiasına göre UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra sevincini 'bozkurt işareti' ile gösteren Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu ise iddiayı yalanlayarak yarın sabaha kadar savunma süresi olduğunu duyurdu.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Merih Demiral (Fotoğraf: Ronny HARTMANN / AFP)

Almanya’nın popüler gazetesi Bild’in iddiasına göre UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra sevincini ‘bozkurt işareti’ ile gösteren Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi.

Gazete haberinde, cezaya neden olan selamlama yönteminin aşırı sağcı Ülkü Ocakları’nın kullandığı bir el işareti ve sembol olduğunu; bu örgütün  Almanya’da Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yıllardır izlendiğini kaydetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

UEFA’nın verdiği diğer cezalara da değinen ve ‘böylece tutarlı bir çizgi izliyor’ diyen gazete şu ifadeleri kullandı: “Arnavutluk’tan Arlind Daku (26) da federasyon tarafından iki maç men cezası aldı. Forvet oyuncusu Hırvatistan’a karşı oynanan ikinci grup maçından (2:2) sonra kendi taraftarlarını milliyetçi tezahüratlarla kışkırtmış ve bu tezahüratları kendisi söylemişti. Ayrıca İngiliz oyuncu Jude Bellingham (21) için de bir ceza verildi. Bellingham, parmaklarını ayırarak kasıklarını tutarak müstehcen bir hareketle tezahürat yaptı. Ancak Demiral’ın aksine Bellingham men edilmedi. Eski Dortmund oyuncusu para cezasına çarptırıldı ve en az 20.000 Euro ödemek zorunda kaldı.”

TFF’DEN YALANLAMA

İddiaya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada ise Demiral’e 2 maç ceza iddiası yalanlandı. Açıklamada, “Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, ‘Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi’ şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com