Aziz Yıldırım iddialı: “Jose Mourinho’yu getireceğim”

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olma kararı aldı. Aziz Yıldırım, seçildiği taktirde takımın başına Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’yu getireceğini açıkladı. Yıldırım, "Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. Kendisine, ‘Fenerbahçe’nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe’nin sana ihtiyacı var' dedim" dedi.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Spor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de sezonun tamamlanmasının ardından seçimli kongreye gidecek. Galatasaray karşısında şampiyonluk şansı iyice azalan sarı-lacivertli ekipte dün (13 Mayıs) çok önemli bir gelişme yaşandı.

Kulübü 20 yıl yöneten Aziz Yıldırım, haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olma kararı aldı. Aziz Yıldırım, yarın (15 Mayıs) yapacağı bir basın toplantısı ile birlikte adaylığını resmen açıklayacak.

‘MOURİNHO GELECEK’

Aziz Yıldırım, söz konusu adaylığını duyurduğu TRT Spor’a önemli açıklamalarda da bulundu. “Aday olmamın nedeni, 6 yıldır dışarıda kalmamız. Bu süreçte olumlu veya olumsuz olayları görmek. Ondan önceki 4 yılda neleri yanlış yaptık, onları tahlil ederek. Bu süreci başlatıyoruz. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Fenerbahçe büyüktür, orada yapılan bazı yanlışları düzelterek, camiayı birleştirerek, 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi güç birliği ile şampiyon olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başına dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’yu getireceğini duyurdu:

“Fenerbahçe artık büyük hocalarla, büyük takımlarla mücadele etmelidir. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. Kendisine, ‘Fenerbahçe’nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe’nin sana ihtiyacı var.’ dedim. Fenerbahçe’ye gel dedim. Benim arkadaşlarımla görüşmeler devam ediyor. Biz kazanırsak büyük ihtimal Fenerbahçe’nin başına getireceğim.”

Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’yi takip etmeye başladığının da altını çizen Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada “Mourinho’nun isteği doğrultusunda oyuncu da alacağız. Konyaspor maçını da izledi. Kendisi de izledi. Diğer arkadaşlar da kazanırsa Fenerbahçe’ye gelmesini arzu ederim. İnşallah biz kazanırız ve Fenerbahçe’ye getiririm” dedi.

20 YIL 13 KUPA

Fenerbahçe’de başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, kulüpte 20 yılı aşkın süre görev almıştı. Aziz Yıldırım, görev süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’de en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olan Yıldırım, 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, kulübün 100. yılı olan 2006-2007, 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında takımının şampiyonluğunu gördü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com