Arsenal 14 yıl sonra penaltılarla çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş mücadelelerine iki maçla devam edildi. Deplasmandaki 1-0’lık mağlubiyetin rövanşında Portekiz ekibi Porto’yu 1-0 yenen İngiltere temsilcisi Arsenal, penaltı atışları sonucu 2009-2010’dan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Arsenal ile Porto, 1-0’ın rövanşında karşı karşıya geldi. Emirates Stadyumu’ndaki mücadelede Arsenal, 41. dakikada Leandro Trossard’ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Arsenal

SONUCU PENALTILAR BELİRLEDİ

İkinci yarıda gol sesinin çıkmadığı maç, toplam skordaki 1-1’lik beraberlik nedeniyle uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde de taraflar fırsatları değerlendiremeyince tur atlayan tarafı penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışlarında Arsenal adına Odeegaard, Havertz, Saka ve Rice ağları buldu. Porto’da ise Pepe ve Grujic attı, Wendell ve Galeno kaçırdı. Rakibine 4-2 üstünlük kuran Londra ekibi, 14 yıl sonra ilk kez son 8 takım arasına kaldı. Devler Ligi’nde daha önce Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih ve PSG çeyrek final bileti almıştı.

Porto, Pepe

PEPE REKOR KIRDI

Porto’da ilk 11’de başlayan Pepe, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Kariyerinde Beşiktaş forması da giyen 41 yaşındaki Portekizli oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde kaleciler harici forma giyen en yaşlı futbolcu oldu. Devler Ligi’nde çeyrek final kurası 15 Mart’ta İsviçre’nin Nyon şehrinde çekilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com