Arnavutluk tarihe geçti, İtalya kazandı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası B Grubu maçında İtalya ile Arnavutluk, Dortmund’da karşılaştı. Arnavutluk, 23. saniyede Bajrami’nin golüyle öne geçti. İtalya 5 dakikada geri döndü. Bajrami’nin golü, Avrupa Şampiyonası tarihinin en erken golü olarak kayıtlara geçti.

İtalya'nın gol sevinci. (Photo by OZAN KOSE / AFP)

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası B Grubu ilk hafta maçında İtalya ile Arnavutluk karşı karşıya geldi. Dortmund’da oynanan maçta İtalya geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Gol perdesi henüz ilk dakikada açıldı. İtalya savunmasının kullandığı taç atışında araya giren Nedim Bajrami, 23. saniyede attığı golle Arnavutluk’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol Avrupa Şampiyonası tarihinde atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti.

Euro 2024, İtalya

Pellegrini’nin güzel vuruşu golle sonuçlanmadı. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)

İTALYA 5 DAKİKADA GERİ DÖNDÜ

Geriye düştükten sonra baskıyı artıran İtalya, 11. dakikada Alessandro Bastoni’nin kafa vuruşuyla 1-1’lik beraberliği yakaladı. 16. dakikada Nicolo Barella’nın cezaalanı dışından attığı şık gol İtalyanları 2-1 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla biterken; ikinci yarıda skor tabelası bir daha değişmedi. İtalya geriye düştüğü maçta Arnavutluk engelini 2-1’le geçerek turnuvaya üç puanla başladı.

Euro 2024, İtalya, Rey Manaj

Rey Manaj, 90. dakikada gole çok yaklaştı. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

SİVASSPORLU MANAJ, 90. DAKİKADA GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Beşiktaşlı Ernest Muçi ve Sivassporlu Rey Manaj, Arnavutluk’ta oyuna sonradan dahil oldu. Arnavutluk, son dakikalarda baskıyı artırırken; orta sahadan defans arkasına havadan gönderilen topu göğsüyle çok iyi kontral eden ve rakibini ekarte eden Manaj, bir anda kaleci Donnarumma ile karşı karşıya kaldı. Çapraz pozisyondan topu uzak köşeye göndermek isteyen Manaj’ın dokunuşu son anda Donnarumma’nın omzuna çarparak dışarı çıktı. Arnavutluk korner beklerken hakem oyunu devam ettirdi.

Grubun diğer maçında İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etmişti. B Grubu’nun ikinci haftasında İtalya, İspanya’yla kozlarını paylaşacak. Arnavutluk, Hırvatistan’ın rakibi olacak.

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI 18 HAZİRAN SALI GÜNÜ

Gurbetçilerimizin yoğun desteğiyle ikinci ev sahibi konumundaki Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak. 6 grupta 24 ülkenin mücadele ettiği Euro 2024’te ilk ikiye girenlerin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de ikinci tura çıkacak. Türkiye, Gürcistan’ı yenmesi halinde ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com