Anlaşıldı, Harry Kane Bayern Münih’te de şampiyonluk göremeyecek

10 yıl formasını giydiği Tottenham’da bir türlü şampiyonluk yaşayamayan İngiliz golcü Harry Kane, bu eksiğini gidermek için Bayern Münih’e transfer olmuştu. Son 11 yılda Bundesliga’yı aralıksız şampiyon tamamlayan Bayern, lider Bayer Leverkusen’in ardından Bochum’a da yenilerek zirvenin 8 puan gerisine düştü.

Harry Kane (Photo by Ronny Hartmann / AFP)

Harry Kane… Ünlü İngiliz golcü. 30 yaşında. 10 yıl formasını giydiği Tottenham’ın efsane oyuncularından biri olmasına rağmen tam mutlu değildi. 2015-16, 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında 3 kez Premier Lig gol kralı olmasına rağmen onun hayali, Tottenham formasıyla şampiyonluk yaşamaktı. Ama olmuyor, olmuyor, olmuyordu. En sonunda şampiyonluk yaşabileceği bir takıma transfer olmak istedi. Bu anlamda en garanti takım ise Alman devi Bayern Münih’ti. Zira Bavyera ekibi, son 11 sezonu üst üste şampiyon tamamlamıştı.

Harry Kane, Bayern Münih

Harry Kane, bugüne kadar ne milli ne de kulüp formasıyla şampiyonluk yaşadı.

KANE 25 GOLLE KRALLIK YARIŞININ ZİRVESİNDE AMA…

Geçtiğimiz ağustos ayında 95 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Bayern Münih’e imza attığında, 2023 yılının en sansasyonel transferlerinden biri gerçekleşmişti. Ünlü İngiliz forvet, zaten çok güçlü olan Bayern’in gücüne güç katmıştı. Neredeyse tüm maçlarda 90 dakikada sahada kalan Kane, Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki 6 maçta 4 gol, Bundesliga’daki 22 maçta ise 25 gol atarak daha ilk sezonunda Bayern’e ne kadar çabuk adapte olduğunu gösterdi.

Harry Kane, krallık yarışında 25 golle zirvede olmasına rağmen Bayern Münih'in 8 puan geriye düşmesine engel olamadı.

LEVERKUSEN İLE ARASINDAKİ PUAN FARKI 8’E ÇIKTI

Ancak ne var ki Kane, Bundesliga gol krallığı yarışında zirvede olmasına rağmen Bayern Münih için işler hiç de iyi gibi gitmiyor. Önceki hafta, genç İspanyol teknik direktör Xabi Alonso ile harika bir sezon geçiren namağlup Bayer Leverkusen deplasmanında 3-0 kaybederek rakibinin 5 puan gerisine düşen Bayern Münih, Bundesliga’nın 22. hafta mücadelesinde Bochum’a deplasmanda 3-2 yenilerek farkın 8’e çıkmasını engelleyemedi. Heidenheim’ı deplasmanda 2-1 yenen Leverkusen, yenilmezliğini devam ettirerek tarihinde ilk olacak şampiyonluğa biraz daha yaklaştı.

Sezon sonunda Bayer Leverkusen tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşırsa, Harry Kane’in lanetinden korkan Bayern Münih, İngiliz golcüyü hemen elinden çıkarmak ister mi?

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com