Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu son saniyede yendi

Anadolu Efes, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe Beko'yu son saniye basketiyle yendi ve Basketbol Süper Ligi final serisini dördüncü maça taşıdı.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Spor

Anadolu Efes, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi final serisi 3’üncü maçında Fenerbahçe Beko’yu deplasmanda son saniyede bulduğu sayıyla 82-81 yenerek serideki ilk galibiyetini aldı ve durumu 2-1’e getirdi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, Wilbekin ve Hayes-Davis’ten bulduğu sayılarla ilk 2 dakikayı 7-0 önde geçti. Anadolu Efes’in savunmadaki sertliği artırmasının ardından sayı bulmakta zorlanan Fenerbahçe, son 3 dakikaya 11-6 önde girdi. Kenardan gelen Beaubois ve Ercan’dan bulduğu sayılarla Efes oyunu dengelese de ilk periyodu sarı-lacivertliler, 16-13 önde tamamladı.

İkinci periyotta üstün oynayan, Hayes-Davis ile Wilbekin’den üç sayılık isabetli şutlar bulan sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 39-34 önde kapattı.

LARKIN BÖYLE İSTEDİ

Üçüncü periyoda daha iyi başlayan Anadolu Efes, Willis ve Larkin’in isabetleriyle bitime 6:57 kala skoru tekrardan eşitledi: 44-44. Periyodun ilerleyen bölümlerinde iki takım da skordan kopmayınca periyodun son 2 dakikasına Fenerbahçe 54-52 önde girdi. Periyodun bitimine 3 saniye kala Doğuş Özdemiroğlu’nun isabetiyle son periyoda 56-56 eşitlikle girildi.

Çekişmeli geçen son periyotta bitime 1 saniye kala Larkin’in turnike isabetiyle Anadolu Efes skoru 82-81’e getirdi ve karşılaşmadan galip ayrıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com