Ampute Milli Futbol Takımı, üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu

Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 3-0 yenerek üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarıyı namağlup elde eden Ampute Milliler, 42 gol atıp sadece 2 gol yedi.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nın üçüncüsü, Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlendi. Camille Fournier Stadı’nda oynanan final maçında Türkiye, İspanya ile karşılaştı. Sahadan 3-0 galip ayrılan Türkiye, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarıyı namağlup elde eden Ampute Milliler, 42 gol atıp sadece 2 gol yedi. Türkiye, aynı zamanda tüm Avrupa Ampute Şampiyonalarını şampiyon tamamlamış oldu.

Türkiye Ampute Milli Takımı

‘NAMAĞLUP ŞAMPİYON’ ÜNVANINI KORUDU

Milliler, maçın ilk yarısını kaptan Rahmi Özcan’ın 15. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı. Ömer Güleryüz’ün 28. dakikada köşe vuruşundan attığı şık golle skoru 2-0 yapan Türkiye, Fatih Şentürk’ün 33. dakikada penaltıdan kaydettiği golle farkı üçe çıkardı: 3-0. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Ampute Futbol Milli Takımı, sahadan 3-0 galip ayrılarak üçüncüsü düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda 3. kez şampiyon oldu.

Türkiye Ampute Milli Takımı

42 GOL ATIP SADECE 2 GOL YEDİLER

2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası, 1-8 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlendi. Üçüncüsü gerçekleştirilen organizasyonda 16 takım şampiyonluk için mücadele etti. Ampute Futbol Milli Takımı, C Grubu’nda İsrail’i 6-0, Azerbaycan’ı 12-1, İrlanda’yı ise 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Grubunu lider bitiren milli takım, çeyrek finalde D Grubu ikincisi Almanya’yı rahat bir şekilde 11-0 yenerek adını son dört takım arasına yazdırdı. Yarı finalde Polonya’yı 5-1’lik skorla geçen Türkiye, 2021’de olduğu gibi finalde İspanya ile karşılaştı. Sahadan 3-0 galip ayrılan Ampute Futbol Milli Takımı, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Fransa’daki organizasyonda 42 gol atan milliler, sadece 2 gol yedi. Fransa’da oynadığı 6 maçı da kazanan Türkiye, Avrupa şampiyonalarında “namağlup” takım ünvanını da korudu. Milli takım, daha önce düzenlenen iki Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı toplam 11 maçı da kazanmıştı. Böylece Avrupa şampiyonalarında oynadığı 17 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan milliler, önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Ampute Milli Takımı

Türkiye Ampute Milli Takımı’ne Fransa’da yaşayan gurbetçiler de büyük destek verdi.

DÜNYA KUPASI DA MÜZEDE

Avrupa’da zirveyi rakiplerine bırakmayan Ampute Futbol Milli Takımı, son Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Kupada basamakları teker teker çıkan milliler, Antalya’da yapılan 2007 Dünya Kupası’nda üçüncülük elde etti ve organizasyon tarihinde ilk kez ilk 3 takım arasına girdi. Daha sonra istikrarlı bir şekilde kupada dereceler elde eden Türkiye; 2010, 2012, 2014 yıllarında da dünya üçüncüsü oldu. Meksika’da düzenlenen 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda adını finale yazdıran milliler, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyonluk maçına çıktı. Finalde Angola’ya penaltılar sonucu yenilen milli takım, çok yaklaştığı şampiyonluk kupasını kıl payı kaçırdı. Türkiye, 2022’de bu kez ev sahibi olduğu organizasyonda finalde yine Angola ile karşılaştı. Rakibini 4-1 yenen ve Angola’dan 2018’in rövanşını alan Ampute Futbol Milli Takımı, ilk kez Dünya Kupası’nı kazandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com