Alperen Şengün’den kariyerinin performansı: Rekor üstüne rekor

Houston Rockets forması giyen Şengün, San Antonio Spurs maçında tarihi bir performans sergiledi.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Spor

Alperen Şengün. (Fotoğraf: Melissa Tamez / Icon SMI via ZUMA Press)

NBA’de dün gece Houston Rockets ile San Antonio Spurs karşı karşıya geldi. 114-101 Rockets galibiyetiyle sonuçlanan maçta milli basketbolcu Alperen Şengün oyuna damgasını vurdu.

Takımına bu sezon 27. galibiyeti getiren 21 yaşındaki Şengün, 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma, 1 blokluk performans sergileyerek kariyer rekoru kırdı. Milli basketbolcu bu performansıyla NBA’de bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu olarak tarihe geçti. Daha önce bir NBA maçında Mehmet Okur 43, Hidayet Türkoğlu ise 39 sayı kaydetti.

Bir maçta en az 45 sayı, 15 ribaunt, 5 top çalma istatistiklerine ulaşan 5. oyuncu olan Şengün, 21 yıl 224 günle, 5 oyuncu arasında bunu başaran en genç isim olarak NBA tarihinde yerini aldı. Şengün’den önce Anthony Davis iki kez, Joel Embiid, James Harden ve John Drew ise birer kez bu performansı sergilemişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Houston Rockets’ta Jalen Green 23 sayı, 3 asist; Fred VanVleet 21 sayı, 10 asist; Cam Whitmore 19 sayı, 8 ribauntla maçta öne çıkan diğer isimler olurken Spurs’te ise Devin Vassell 22 sayı, 8 ribaunt; Malachi Branham 20 sayı; Keldon Johnson 18 sayı, 6 ribauntluk performans sergiledi.

ALPEREN ŞENGÜN, MEHMET OKUR’U GEÇTİ

Öte yandan, Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün attığı 45 sayı ile NBA’de en çok sayı atan Türk basketbolcu oldu.

Önceki Rekor 43 sayı ile Mehmet Okur’a aitti. Öte yandan Alperen, Yao Ming’den beri bir Houston Rockets pivotunun en çok sayı attığı maçı geride bıraktı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com