Almanya, Macaristan’ı İlkay Gündoğan ile geçti

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci hafta maçında Almanya ile Macaristan, Stuttgart’ta karşılaştı. Almanya 2-0 kazanırken; kaptan İlkay Gündoğan, bir gol ve bir asistle yıldızlaştı.

Almanya'nın kaptanı İlkay Gündoğan bir gol ve bir asistle yıldızlaştı. (FOTOĞRAF: THOMAS KIENZLE / AFP)

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan aralıksız devam ederken; ev sahibi Almanya, A Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Macaristan’ı ağırladı. Stuttgart’taki mücadeley 2-0 kazanan Almanya, liderliğini devam ettirerek kupanın favorilerinden olduğunu gösterdi.

Almanya’nın kaptanı İlkay Gündoğan ve Jamal Musiala (FOTOĞRAF: DAMIEN MEYER / AFP)

Mücadeleye Almanya istediği gibi başlayamazken; pozisyonlar bulan Macaristan’dı. Ancak golü bulan Almanya oldu. Mücadelenin 22. dakikadında cezaalanı içindeki ikili mücadelede ayakta kalan İlkay Gündoğan, yere yıkılan rakibinden kaptığı topla Musiela’ya asistini yaptı. Musiela, topu ağlara göndererek Almanya’yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

SKORU KAPTAN İLKAY GÜNDOĞAN BELİRLEDİ

İkinci yarıda Macaristan beraberlik için fırsat kollarken; golü bulan yine Almanya oldu. İlkay Gündopan, 67. dakikada Mittelstadt’ın asistiyle durumu 2-0 yaptı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran Alman taraftarlar, İlkay Gündoğan lehine tezahürat yaparak Türk asıllı futbolcuyu ayakta alkışkadı.

Almanya, İlkay Gündoğan’ın yıldızlaştığı mücadeleyi 2-0 kazanarak 6 puanla liderliğini devam ettirdi.

ARNAVUTLUK UZATMA DAKİKALARINDA BERABERLİĞİ SAĞLADI

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu ikinci hafta maçında Hırvatistan, yenik duruma düştüğü maçta Arnavutluk karşısında 2-1 öne geçti. Ancak Arnavutluk, maçın son dakikasında bulduğu golle sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

Beşiktaş’tan Ernest Muçi ve Sivasspor’dan Rey Manaj’ın formasını terlettiği Arnavutluk, Hırvatistan karşısında 11. dakikada Qazim Laçi’nin kaydettiği golle öne geçti. Maçın uzun bir bölümünde yenik durumda olan Hırvatistan, aradığı beraberlik golünü 74. dakikada Andrej Kramic ile buldu. Arnavutluk bu golden sonra dağıldı. Hırvatistan, 76. dakikada Gjasula’nın kendi kalesine attığı golle öne geçti.

Tüm riskleri alarak Hırvatistan kalesine yüklenen Arnavutluk, 90+6. dakikada Klaus Gjasula’nın kaydettiği golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmayı bildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com