Ali Koç, ‘aşağılık bir sezon’ dedi: ‘Süper Kupa için bilet almayın’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Türk futbol tarihi bundan daha aşağılık bir sezon yaşanmamıştır" dedi ve Süper Kupa finali için taraftarın bilet almamasını istedi.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Spor

Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı yeniden kabul eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalar yaptı. Süper Lig’den çekilme ihtimalini de değerlendiren Başkan Ali Koç, 2 Nisan’da çok önemli bir karar vereceklerini söyledi. Trabzonspor maçı sonrası yaşananlara ilişkin de konuşan Ali Koç, sert ifadeler kullanırken MHK toplantısı görüntüleri üzerinden TFF’ye yüklendi. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un açıklamalarına da değinen Ali Koç, sarı kırmızılı yöneticiye sert sözlerle çıkıştı.

‘EN AŞAĞILIK SEZON’

Koç, “Türk futbol tarihi bundan daha aşağılık bir sezon yaşanmamıştır. Bu sezon olan olayların hepsine bir bakın, belki başka liglerde 50-100 senede yaşanmıyordur. Biz bunların hepsini tek sezonda yaşadık.” dedi.

Trabzonspor maçında takım 2-0 öndeyken İsmail Kartal’ı arayarak, “Sahadan çekilebilirsiniz, yetki sizin” dediğini açıklayan Koç, “Bu mesajı göndermek ne demek biliyor musunuz? Türk futbolunun geldiği kepazeliğin en güzel ispatlarından bir tanesidir.” dedi.

‘ARTIK BIÇAK KEMİĞE DEĞDİ’

2 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul’da çok yüksek bir katılım beklediğini vurgulayan Ali Koç, “İnşallah 2 Nisan’daki toplantımızla, 1 hafta sonraki toplantıya ihtiyaç duymadan sayıyı toplayıp en aklı selim kararları birlikte alırız. Hedefimiz budur. Bu toplantının ikincisi olmasın, 2 Nisan’da Fenerbahçe olarak yek vücut, omuz omuza ‘Artık yeter’ dediğimizi Türkiye’ye duyuralım. Artık bıçak kemiğe değdi, kesiyor, bacağı kopartmak üzere” dedi.

‘LİGDEN ÇEKİLMEK VEYA…’

Süper Lig’den çekilme kararının alınıp alınmayacağıyla konuşan Ali Koç, “İki tane ekstrem var: Biri hiçbir şey yapmamak ki bana sorarsanız en kötüsü budur. Diğer ekstrem ise ligden çekilmek, bir süre futbol faaliyetlerini durdurmak. Bu iki ekstremin arasında muhtelif konular, alternatifler var. İnsanlarla istişare ettikçe daha da yeni fikirler geliyor. Dolayısıyla bunu bir ‘1-0’ oyunu olarak görmemek gerekiyor” diye konuştu.

‘MENFAATLERİ İÇİN CEZA VERMEZLER’

Fenerbahçeli futbolcuların ceza almamaları gerektiğinin altını çizen Ali Koç, “Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Bu maçta Fenerbahçe’ye nasıl ceza vereceğiz diye uğraştılar. Şimdi pabuç pahalı. Ne yapıyorlar bilmiyorum. Linç mi edilmeleri gerekiyordu? O bayrak Mert Müldür’ün vücuduna girseydi de öyle mi ciddiyeti anlayacaktık. Otobüsümüz viyadükten uçsa mı ciddiye alacağız. Trabzonspor maçı bardağı taşıran son damla oldu” diye konuştu.

SÜPER KUPA MAÇI HAKKINDA

Sarı lacivertli taraftarlara Süper Kupa maçı çağrısı yapan Ali Koç, “TFF, 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçının biletlerini satışa çıkardı. Biz çıkarmadık. Fenerbahçelilere sesleniyorum, lütfen 7 Nisan için bilet temininde bulunmayın. Herhangi bir seyahat organizasyonunda bulunmayın. 2 Nisan akşamını bekleyin.” açıklamasını yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com