Ali Koç “15 Temmuz’un 8. yılını kutladık” dedi, başarısızlığın sorumlusunu buldu

"Fenerbahçe'nin bir tane şampiyonluğu yok öbürlerinin hepsinin var" ifadeleriyle kulübünün başarısızlığını kabul eden Ali Koç'un "3 gün evvel 15 Temmuz'un 8. yılını kutladık" sözleri dikkati çekti.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) seçimli genel kurulu Ankara’da başladı. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yeni dönem başkanlığı için yarıştığı genel kurulda Ali Koç’un çıkışları gündem oldu.

Seçimlerin şaibeli olduğuna ilişkin imalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Seçimler salonda başlamıyor. Bir gece evvel başlıyor. Delegeler bu otele geliyor, doğal olarak akşam yemeği var. Kulisler yapılıyor. İki aday olduğu için imza toplama süreçleri, iki başkan adayı olduğu için iki başkan divanı seçimi oluyor. Bizim açımızdan ifade ettiğim gibi son derece antidemokratik şekilde gerçekleşen bir seçim olduğu için birden fazla aday olsa da bizim açımızdan yok hükmündedir” dedi.

’15 TEMMUZ’UN 8. YILINI KUTLADIK’

“Fenerbahçe’nin bir tane şampiyonluğu yok öbürlerinin hepsinin var” ifadeleriyle kulübünün başarısızlığının sorumlusu olarak Gülen cemaatini işaret eden ve “burada malum örgütün izleri var” savunması yapan Koç, “3 gün evvel 15 Temmuz’un 8. yılını kutladık bugün futbolun içinde arındırılmamıştır bu yapı ve şu an kuvvetlenmektedir” dedi.

13 SENEDE 1 ŞAMPİYONLUK, SORUMLUSU KİM?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şöyle konuştu:

“13 sene geçti 3 Temmuz’dan bir kere şampiyon olduk. Son 10 senede bir kere şampiyon olduk şimdi ben delegelere seslenirken ne dedim bize göre bu örgüt malum yapı hala futbolun içinde bunlara karşı ilk isyanı kim yaptı Türkiye’de? Fenerbahçe yaptı. Hem de yapayalnızken tek başınayken yaptı aradan 13 sene geçti hala davalar devam etmekte hem ekonomik hem sportif taribatlarını biz gideremedik hala. Son 10 senede en çok puan alan iki takım kafa kafaya.

ŞAMPİYON KULÜPLERİ  ‘YALAKA’ İLAN ETTİ

Fenerbahçe’nin bir tane şampiyonluğu yok öbürlerinin hepsinin var ilk beş sıradakilerin bunun sportif bir mantığı yok ve bize göre burada da malum örgütün ayak izleri var. Şimdi demin bahsettiğim başkan çıktı bunlar bir şey geliştirmişler başarısızlıklarını böyle ört pas etmek istiyorlar. O zaman ben başarılı olmak istiyorum bunlara sokakta yalakalık yaparım, bilmez miyim yapmayı iyi geçinirim biz öyle şampiyonluk istemiyoruz. Şampiyon olacağız diye ilkelerimizden duruşumuzdan taviz vermeyiz ama bir gerçek var 3 gün evvel 15 Temmuz’un 8. yılını kutladık bugün futbolun içinde arındırılmamıştır bu yapı ve şu an kuvvetlenmektedir. ”

‘BOŞ OY VERECEĞİZ’

Koç’un tv100 kameralarına yaptığı açıklamalardan öne çıkan bölümler şöyle:

Seçim gününe kadar olan süreçte yaşananlar son derece antidemokratiktir. Çıkan geri çekilen adaylar var. Çıkmak isteyip çıkamayan adaylar var. Bu imza toplama işinin bence talimatla kalkması lazım veya az sayıya indirilmesi lazım. Çünkü kulüpler baskı altına alınıyor. Kulüplerede vaatler veriliyor veya tehditvari konuşmalar yapılabiliyor. Bakalım imza verilenle kabinden çıkan oylar aynı olacak mı? Belki de son dönemde yaşadıklarımızdan hareketle daha katılımcı daha adil bir TFF seçimi yapabilmenin seçimlerini bulup uygulamamız lazım. Bunu bulmak çok da zor değil, yeter ki niyet olsun. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kim kazanırsa ‘Hayırlı, uğurlu olsun’ diye bitirmek lazım ama biz boş oy vereceğiz. Çünkü bu seçimin yapılış şeklinden memnun değiliz.

SERVET YILDIRIM NASIL EGALE EDİLDİ?

Sayın Servet Yardımcı’nın egale edilmesi yarış dışı bırakılması, bırakılma yöntemleri. Kendisinin yaptığı açıklama ki, her satırında manidar bir mesajlar var. UEFA ve FIFA nereye kadar bunun üzerine gider? Konuşmamda adaletten bahsettim. Biz adalet istiyoruz. Sadece adaleti futbolda 90 dakika oynanan bir saha, hakem performansı olarak görmemeniz lazım. Bütün topyekün sistemde haksız bir rekabet ve adaletsizlik var. Mesela yapay zeka sonra sezonun belli bir sürecinde dediler ki hem manuel hem dijital. Hangi maç kime göre, neye göre?

‘SİYASETÇİSİ, VALİSİ YARDIM EDİYOR…’

Tabii ister istemez devlet erkanında müdahil olduğu durumlar olabiliyor. Transfer tahtalarının açılmasında bir şehrin ileri gelenleri siyasetçileri, valisi yardım ediyor veya bir maça prim vermek için bunlar çok anormal gözükmese de mesela bir başkan çıkmış onun ismini vermedim, yönetimin ismini vermedim çıkmış üstüne alınmış ne var bunda diyor o kadar futbol cahili ki bunun uluslararası standartlarda futbolla siyaset iç içe girmesinin getirebilceği risklerden tehlikelerden, cezalardan haberleri yok.

UEFA 4 GÖZLEMCİ GÖNDERMİŞ

Burada FIFA ve UEFA’dan 4 gözlemci olduğunu bilmiyordum. UEFA ve FIFA, bizim kıymetli oyuncumuz Merih Demiral’ın Bozkurt işaretine siyasi bir anlam verip turnuvanın en kritik dönemecinde bizi cezalandırdı, oyuncumuza haksız bir ceza vardı. Esas bakması gereken orası değil. Bu seçim, bu seçimde yaşananlar ve Servet Bey’in açıklamaları. Kendi yönetim kurulu üyesi açıklıyor, ‘Seni kim tehdit ediyor, kim kumpas kuruyor? Nedir mevcut düzen, kirli yapı?’

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com